Erupţie vulcanică în Indonezia. Cel puţin şapte morţi VIDEO

Cel puţin şapte persoane au murit şi două sunt în stare critică, după erupţia de sâmbătă a vulcanului Sinabung, de pe insula Sumatra, a anunţat agenţia indoneziană pentru managementul dezastrelor naturale, potrivit Reuters online.

22 mai 2016, 13:40
Erupţie vulcanică în Indonezia. Cel puţin şapte morţi VIDEO

UPDATE: Echipele de salvare din Indonezia caută luni supraviețuitori din satele și de pe terenurile agricole îngropate de straturi groase de cenușă fierbinte după erupția unui vulcan din zona de vest a țării, informează agenția France Presse. 

 

Sinabung, aflat la aproximativ 1.900 de kilometri nord-vest de Jakarta, este printre cei mai activi vulcani din ţară. În urma erupţiei din 2014, zeci de persoane au murit, iar alte mii au fost nevoie să-şi părăsească casele.

Potrivit lui Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al agenţiei indoneziene pentru managementul dezastrelor naturale, în urma erupţilor precedente, guvernul indonezian a interzis accesul în mai multe zone din apropierea vulcanului, inclusiv satul Gamber, unde au fost găsite cele nouă persoane, informează Mediafax.

Citeşte şi Erupţie vulcanică în Costa Rica: Capitala şi mai multe localităţi, înecate în fum şi cenuşă VIDEO

„Nu este clar câte persoane se aflau în Gamber, deoarece atunci când vulcanul a lansat un nor de cenuşă fierbinte, în zonă, nu ar fi trebuit să se desfăşoare nici o activitate „, a afirmat Nugroho.

Vulcanul a mai erupt şi în februarie.