Erupţie vulcanică în Indonezia. Sute de turişti au fost evacuaţi VIDEO

Peste o mie de turişti au fost evacuaţi în Indonezia, în urma unei violente erupţii vulcanice! Alte câteva sute de persoane, majoritatea turişti, sunt căutaţi de echipele de salvare.

28 sept. 2016, 13:12
Erupţie vulcanică în Indonezia. Sute de turişti au fost evacuaţi VIDEO

Autorităţile indoneziene au trimis mai multe echipaje de salvare pentru a evacua turiştii din regiunea vulcanului de pe insula Lombok, o atracţie turistică îndrăgită. 

Erupţia vulcanului Rinjani a perturbat activitatea aeroporturilor aflate pe insulele Lombok şi Bali, după ce coloana de fum, gaze şi cenuşă vulcanică s-a ridicat până la înălţimea de aproximativ 2.000 de meteri.

Agenţia indoneziană pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că echipajele de salvare au evacuat deja peste 1.100 de persoane şi se află în căutarea a câtorva sute de turişti.

Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenţiei indoneziene pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că autorităţile „încă caută aproximativ 389 de turişti, în mare parte turişti străini”. 

Până la această oră nu există informaţii despre persoane rănite sau decedate în urma erupţiei. O zonă întinsă din jurul vulcanului a fost acoperită cu un strat subţire de cenuşă vulcanică, însă satele şi oraşele de pe insulă nu au fost în pericol, a precizat Nugroho.

Rinjani este unul dintre cei aproximativ 130 de vulcani activi din Indonezia şi o populară destinaţie turistică.