Este oficial: Deţinuţii care realizează lucrări ştiinţifice nu mai beneficiază de reducerea pedepselor

Ordonanţa de urgenţă care stabileşte suspendarea până la 1 septembrie 2016 a aplicării prevederii referitoare la reducerea pedepselor pentru deţinuţii care realizează lucrări ştiinţifice a fost publicată marţi în Monitorul Oficial.

09 feb. 2016, 12:51
Este oficial: Deţinuţii care realizează lucrări ştiinţifice nu mai beneficiază de reducerea pedepselor

Guvernul a adoptat, miercurea trecută, o ordonanţă de urgenţă privind suspendarea până la 1 septembrie anul acesta a articolului 96 al. 1 lit.f din Legea 254 din 2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Citeşte şi:  Cărţile scrise de puşcăriaşii-vedetă din România pentru a scăpa de închisoare. Cele mai ciudate şi amuzante titluri

„Guvernul a adoptat astăzi o suspendare a acestui articol până la 1 septembrie anul curent. (…) S-a ţinut cont în şedinţa de astăzi şi de punctul de vedere al CSM”, preciza atunci purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Aproape 200 de puşcăriaşi au publicat, în ultimii trei ani, peste 400 de cărţi. Cea mai mare inspiraţie au avut-o Dan Voiculescu şi Dinel Staicu. De când se află în detenţie, fiecare a scris zece lucrări „ştiinţifice”. Pentru fiecare lucrare ştiinţifică scrisă în puşcărie, deţinutului i se reduce cu 30 de zile pedeapasa.