Eugen Teodorovici a anunţat că formularele pentru direcţionarea a 2% vor putea fi depuse individual sau de ONG-uri

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a susţinut, marţi, că formularele pentru direcţionarea a 2% din impozitul pe venit vor putea fi depuse atât de ONG-uri, cât şi de angajatori.  

27 feb. 2018, 14:22
Eugen Teodorovici a anunţat că formularele pentru direcţionarea a 2% vor putea fi depuse individual sau de ONG-uri

UPDATE: Formularul 230 pentru 2% din impozitul anual pe salarii şi pensii va putea fi depus şi de către beneficiarii sumei redirecţionate, măsura fiind tranzitorie, până la generalizarea depunerii formularelor prin mijloace electronice.

„Pentru aplicarea unitară la nivel naţional a prevederilor legale prin circulara transmisă structurilor teritoriale ale ANAF se clarifică posibilitatea depunerii formularului 230 şi de către entitatea nonprofit/unitatea de cult beneficiară a sumei redirecţionate. Măsura este tranzitorie, până la generalizarea depunerii tuturor formularelor prin mijloace electronice de transmitere la distanţă prin intermediul SPV care reprezintă un alt obiectiv strategic al Ministerului Finanţelor Publice”, arată un comunicat al ministerului şi al ANAF.

Întrebat care este soluţia în privinţa direcţionării a 2% din impozitul pe venit către ONG-uri, Teodorovici a răspuns: „Soluţia este la Ministerul de Finanţe. Acum, de la Parlament, plec la Minister şi azi va fi dat clar, oficial, un document care va spune că direcţionarea a celor 2% să se poată face, astăzi, individual sau centralizat, pe baza unui borderou, că aşa foloseau dânşii la Fisc, pentru a nu mai fi un blocaj”.

Acesta a adăugat că noul formular unic va fi o foarte simplu, pentru că fiecare contribuabil va trebui doar să bifeze şi, astfel, se transferă către ONG cei 2%.

„Astăzi, mergem pe mecanismul vechi, pentru că asta este situaţia, dar vom accepta şi centralizat de către acele ONG-uri care au cules astfel de formulare de la contribuabil, să poată depune şi în acest format la nivel de Fisc. Până la urmă, nu o putem lua de la capăt, şi cu procuri şi cu alte situaţii de acestea”, a susţinut Eugen Teodorovici.