Eugen Teodorovici, despre îngheţarea veniturilor salariaţilor de la stat. Ministrul Finanţelor recunoaşte documentul trimis la CE

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe,a declarat, sâmbătă, la România TV, că  îngheţarea salariilor din 2019, aşa cum reiese din documentul prezentat de liberalul Florin Cîţu, este o variantă de lucru, dar asta ar presupune inclusiv aplicarea mai rapidă a Legii Salarizării, adică în 2020, nu până în 2022.

20 oct. 2018, 16:33
Eugen Teodorovici, despre îngheţarea veniturilor salariaţilor de la stat. Ministrul Finanţelor recunoaşte documentul trimis la CE

Eugen Teodorovici a ţinut să facă unele precizări în direct la România TV.

„Face o confuzie în ce spune şi ce gândeşte. Spune că România răspunde CE în reducerea cheltuielilor publice. Trebuie spus că nu e criza la nivelul bugetului, nici la nivelul aplicării legii pensiilor sau salarizării. Oricât e de mare impactul, PSD şi-a respectat promisiunile. Documentul vorbeşte despre o astfel de abordare şi vă spun calculele: legea salarizării are aplicabilitate până în 2022. M-aţi auzit spunând că aş aplica legea într-un termen scurt. Ca legea salarizării să fie aplicată integral pînă în 2020. E un scenariu propus în acest sens Comisiei Europene”, a declarat Eugen Teodorovici.

Florin Cîţu: Guvernul vrea să îngheţe salariile în 2019. Eugen Teodorovici: E un scenariu

Ministrul a menţionat că a discutat deja despre această variantă cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu: „Vedeţi cum arată legea bugetului peste câteva săptămâni pentru va prevedea formula finală pentru 2019, adică ne menţinem promisiunea de creştere cu 15% la pensii. Iar la salarizare, nu că nu se aplică, ci mai repede se va aplica. E o formulă luată în calcul”.

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii,  a scris, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că nu s-a blocat Guvernul, aşa cum spune Opoziţia, şi că va găsi fondurile necesare plăţii pensiilor şi salariilor pentru anul viitor. Ministrul a mai spus că Legea salarizării se va aplica aşa cum a fost adoptată.

Anunţ BOMBĂ de la Ministerul Muncii: Salariul minim, majorat de la 1 noiembrie

Precizările vin după ce senatorul PNL Florin Cîţu a afirmat, sâmbătă, că PSD va introduce, de anul viitor, măsuri de austeritate şi nu va mai aplica Legea salarizării unitare. Liberalul prezintă în acest sens un document trimis CE prin care coaliţia de guvernare promite îngheţarea salariilor în sectorul bugetar în 2019.