Eurodeputaţii PSD cer sancţionarea extremiştilor italieni care au lansat atacuri xenofobe la adresa românilor

Viorica Dăncilă, lidera delegației PSD din Parlamentul European, a anunțat că eurodeputații PSD i-au cerut președintelui Parlamentului European Martin Schulz, printr-o scrisoare, sancționarea oficială a europarlamentarilor Lega Nord Gianluca Buonanno și Matteo Salvini.

RomaniaTV.net
05 mart. 2015, 14:28
Eurodeputaţii PSD cer sancţionarea extremiştilor italieni care au lansat atacuri xenofobe la adresa românilor

„Delegația eurodeputaților PSD a transmis președintelui Parlamentului European Martin Schulz o scrisoare prin care cere sancționarea oficială a europarlamentarilor Lega Nord Gianluca Buonanno și Matteo Salvini. Am tras astfel un semnal de alarmă cu privire la faptul că afirmațiile xenofobe făcute de către cei doi europarlamentari la adresa românilor încalcă flagrant valorile europene”, a scris Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

Demersul europarlamentarilor PSD vine în contextul în care, recent, la Roma, au fost incendiate cinci automobile înmatriculate în România, aparținând unor imigranți români. Europarlamentarii Lega Nord Gianluca Buonanno si Matteo Salvini, ultimul fiind chiar liderul formatiunii, au făcut mai multe declarații xenofobe la adresa românilor în ultimele zile. Sâmbătă, 28 februarie, în cadrul unui protest organizat la Roma, Matteo Salvini a avut o serie de atacuri la adresa românilor care muncesc în Italia, afirmând că aceștia îi lasă fără un loc de muncă pe italieni. Gianluca Buonanno afirmase public cu câteva zile în urmă că „mulți din această rasă, românii, omoară, comit masacre, pentru câțiva euro” și că ar fi mulțumit dacă toți românii din Italia s-ar întoarce acasă.