Eurostat: În primul trimestru din 2016, Ungaria, Austria şi România au fost lideri în UE la creşterea preţurilor la locuinţe

Prețurile locuințelor din România au urcat cu 3,3% în primul trimestru din 2016, comparativ cu precedentele trei luni, aceasta fiind a treia mare creștere înregistrată în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, potrivit datelor publicate, marți, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

12 iul. 2016, 10:51
Eurostat: În primul trimestru din 2016, Ungaria, Austria şi România au fost lideri în UE la creşterea preţurilor la locuinţe

Comparativ, în Uniunea Europeană, prețurile locuințelor au consemnat o creștere trimestrială de 0,7%, iar în zona euro s-au majorat cu 0,4%.

În rândul statelor membre, cele mai mari creșteri ale prețurilor locuințelor au fost înregistrate în Ungaria (5,2%), Austria (4,2%) și România (3,3%), iar cele mai semnificative scăderi au fost raportate în Cipru (minus 3,4%) și Malta (minus 2,8%).

În ritm anual, prețurile locuințelor din România au crescut cu 2,6% în primele trei luni din acest an, în timp ce în Uniunea Europeană avansul a fost de 4% și în zona euro de 3%.

În rândul statelor membre, cele mai mari creșteri în ritm anual ale prețurilor la locuințe au fost înregistrate în Ungaria (15,2%), Austria (13,4%) și Suedia (12,5%), singurele scăderi fiind în Italia și Cipru (ambele cu minus 1,2%).