EVALUARE MCV: Discuţii la Ministerul Justiţiei despre modificarea legilor Justiţiei şi a Codurilor penale

Discuții axate în principal pe proiectul de lege privind modificarea legilor Justiției și demersurile de modificare a Codurilor penale au avut loc, marți, la sediul Ministerului Justiției, cu ocazia celei de-a doua misiuni de evaluare din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) din 2017.

19 sept. 2017, 17:55
EVALUARE MCV: Discuţii la Ministerul Justiţiei despre modificarea legilor Justiţiei şi a Codurilor penale

Potrivit MJ, în perioada 18 — 21 septembrie se derulează cea de-a doua misiune de evaluare din cadrul MCV din anul 2017.

La prima întâlnire care a avut loc în cursul zilei de marți la sediul ministerului s-a prezentat pe scurt stadiul celor 12 recomandări cuprinse în ultimul raport de evaluare care urmează să fie discute în detaliu pe parcursul misiunii.

La întâlnire au participat, între alții, ministrul Justiției, Tudorel Toader, și secretarul de stat Marieta Safta, misiunea de evaluare a Comisiei Europene din cadrul MCV fiind condusă de Paraskevi Michou, secretar general adjunct al Comisiei Europene.

Ulterior, tot la sediul MJ, a avut loc o reuniune interinstituțională privind progresele înregistrate de România în cadrul recomandărilor 3 și 4 din MCV, discuțiile axându-se în special pe proiectul de lege privind modificarea legilor Justiției, demersurile de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală și procesul legislativ, arată sursa citată.

La discuții au participat, printre alții, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), Cristina Tarcea, vicepreședintele CSM Cristian Ban, Robert Cazanciuc, președintele Comisiei juridice din Senat, Eugen Nicolicea, președintele Comisiei juridice din Camera Deputaților, și secretarul de stat în Ministerul pentru Relația cu Parlamentul Ștefania Bîrlibescu.