Exerciţii militare în România, în apropierea graniţei cu Ucraina

Militarii Batalionului 17 Vânători de Munte, de la Vatra Dornei, şi infanterişti marini americani execută antrenamente în comun,  în perioada 5-16 mai, în poligonul Rotunda şi garnizoana Vatra Dornei, judeţul Suceava, informează MApN. De asemenea, peste 1.600 de marinari militari participă la exerciţiul "Vectorul 2014", care se desfăşoară în perioada 5-9 mai, în apele teritoriale ale României şi în apele internaţionale ale Mării Negre.

RomaniaTV.net
05 mai 2014, 12:50
Exerciţii militare în România, în apropierea graniţei cu Ucraina

Modulul de pregătire „Platinum Lynx” al exerciţiului multinaţional „Black Sea Rotational Force 14” (BSRF 14) se va desfăşura, în perioada 5-16 mai, în poligonul Rotunda şi garnizoana Vatra Dornei, judeţul Suceava. Militarii Batalionului 17 Vânători de Munte, de la Vatra Dornei, şi infanterişti marini americani vor executa antrenamente în comun care includ exerciţii tactice cu trageri de luptă cu armamentul din dotare, exerciţii tactice în teren, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, instrucţie alpină, informează MApN.

De asemenea, peste 1.600 de marinari militari participă la exerciţiul „Vectorul 2014”, care se desfăşoară în perioada 5-9 mai, în apele teritoriale ale României şi în apele internaţionale ale Mării Negre. Exerciţiul „Vectorul” se desfăşoară în fiecare an, pentru antrenarea tuturor structurilor din Forţele Navale în vederea îndeplinirii în bune condiţii a misiunilor încredinţate. Exerciţiul a fost planificat cu un an înainte de execuţie şi este inclus în planul cu principalele activităţi al Statului Major al Fortelor Navale, se arată într-un comunicat al MApN.