Exploatări de aur cu ceanuri la Certej: Compania canadiană care deţine mina a primit un aviz de mediu

Exploatarea aurului pe bază de cianuri ar putea începe, în curând, la Certej, în judeţul Hunedoara. Aceasta după ce canadienii de la Eldorado Gold Corporation au primit un aviz de mediu. Compania de exploatare mai are nevoie acum doar de o autorizaţie de construcţie pentru a redeschide mina, potrivit pesurse.ro.

RomaniaTV.net
14 dec. 2013, 18:51
Exploatări de aur cu ceanuri la Certej: Compania canadiană care deţine mina a primit un aviz de mediu

Exploatarea auriferă se va face pe bază de cianură, iar canadienii de la Eldorado Gold Corporation ar urma să extragă anual patru tone de aur și peste 20 de tone de argint.

Activiștii pentru protecția mediului au reacționat imediat și spun că proiectul presupune folosirea a peste 1.600 de tone de cianuri de sodiu, iar exploatarea, care se va face pe o suprafață de 450 de hectare, s-ar suprapune peste un sit natural protejat, Natura 2000.

Reprezentanții Eldorado Gold Corporation anunțau la începutul lunii septembrie că în prima parte a trimestrului al patrulea vor începe explorarea zăcămintelor Brad, Deva și Muncel din județul Hunedoara, și tot atunci anunțaseră că finalizaseră lucrările de foraj la exploatarea de la Certej.

Mai multe detalii despre exploatarea de aur de la Certej la pesurse.ro.