EXPLOZIE într-un bloc de locuinţe din Iaşi: doi morţi şi mai mulţi răniţi FOTO & VIDEO

O explozie a zguduit, luni seară, un bloc de locuinţe din Iaşi, în urma căreia două persoane şi-au pierdut viaţa şi mai multe au fost rănite. Două niveluri ale imobilului au fost distruse în totalitate. Printre victime se află şi un profesor universitar.

01 aug. 2016, 18:19

Explozia s-a produs în jurul orei 20.00 la un bloc de locuinţe din Copou. Apartamentele de la parter şi etajul I au sărit în aer. Blocul este locuit, în cea mai mare parte, de pensionari. 

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Raed Arafat, în urma exploziei o persoană a decedat. Ulterior, încă o persoană a fost scoasă moartă dintre dărâmături. Potrivit presei locale, este vorba de o femeie prinsă între dărâmături. 

„Din informaţiile pe care le am de la colegii noştri, din păcate avem un decedat, sunt şase răniţi, unul refuză să meargă la spital, trei sunt la spital, doi sunt pe drum dar nu sunt leziuni grave care să le pună viaţa în pericol”, a declarat la scurt timp de la explozie, într-o intervenţie telefonică la România TV, Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor. 

Printre victime seaflă şi Victor Bulacovschi, prorector al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” în perioada 2000-2004, şi fost profesor al Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului din cadrul Universităţii. El şi-a pierdut viaţa alături de soţia sa, în explozia de luni seară, conform bzi.ro. Profesorul Bulacovschi a fost cadru didactic al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, iar prin mâinile lui au trecut sute de studenţi.

Conform presei locale, prima persoană decedată are 67 de ani şi locuia la parterul clădirii, ea fiind prinsă sub dărâmături. 

Ulterior, numărul răniţilor a crescut la 11. 

În urma deflagraţiei, 16 apartamente au fost grav afectate, toţi locatarii fiind evacuaţi. 

Deflagraţia a fost urmată de un incendiu, iar la faţa locului au intervenit zece autospeciale de stins incendii, una de transport victime multiple şi una de terapie intensivă mobilă.

Locatarii de la etajele superioare ale imobilului au fost scoși din casă cu ajutorul scărilor întinse de pompieri din cauză că scara blocului a fost distrusă în urma exploziei. 

Potrivit unuia dintre locatari, de câteva zile pe casa scării imobilului s-a simiţit miros puternic de gaz. Din primele informaţii, explozia ar fi fost cauzată de o acumulare de gaze la un apartament al cărui proprietar lipseşte de acasă de mai multe zile, informează ziaruldeiasi.ro.