Explozie puternică: 100 de morţi şi 158 de răniţi, după un atac sinucigaş cu bombă UPDATE

O explozie puternică a avut loc, sâmbătă, în capitala Afganistanului, Kabul, într-o zonă în care se află mai multe ambasade străine şi clădiri ale Guvernului şi provocând mai multe victime, informează site-ul postului BBC şi al agenţiei Reuters.

27 ian. 2018, 10:00
Explozie puternică: 100 de morţi şi 158 de răniţi, după un atac sinucigaş cu bombă UPDATE

UPDATE: Bilanţul atacului de la Kabul a crescut la 95 de morţi şi 158 de răniţi, potrivit BBC, acesta fiind cel mai sângeros atentat din capitala afgană din ultimele trei luni.

Atacul a fost revendicat de talibani şi este cel mai sângeros din octombrie 2017, când 176 de oameni au fost ucişi în Afganistan în decurs de o săptămână. În urmă cu o săptămână, talibanii au ucis 22 de persoane într-un hotel de lux din Kabul.

UPDATE: Bilanţ în creştere: 40 morţi şi peste 140 de răniţi, după un atac sinucigaş cu bombă

Autorităţile locale au anunţat că este vorba despre un atentat sinucigaş cu bomba.

Explozia a avut loc lângă o clădire veche a Ministerului de Interne, care se afla în apropierea unor sedii oficiale ale Uniunii Europene şi în apropierea Consiliului pentru Pace.

Gruparea talibană a revendicat atacul, iar unii martori relatează că ar fi fost folosită o ambulanţă pentru a ascunde bomba.

Martorii au mai adăugat că zona era aglomerată la momentul atacului.

Cu o săptămână în urmă, cel puţin patru indivizi au deschis focul asupra oamenilor aflaţi în incinta hotelului Intercontinental din Kabul.

Ştirea iniţială:

Zeci de persoane au fost rănite, ‘peste 50’, a anunţat ONG-ul italian Emergency care i-a transportat pe răniţi la spitalul său din Kabul, evocând un ‘masacru’ într-o explozie foarte puternică produsă sâmbătă în capitala afgană, relatează AFP şi Reuters.

„Peste 50 de răniţi au fost transportaţi la spitalul de urgenţă. Este un masacru”, a anunţat pe Twitter organizaţia Emergency citându-l pe coordonatorul său Dejan Panic. Potrivit martorilor, explozia s-a produs în cartierul în care se află birouri ale Ministerului de Interne afgan şi ale UE.

Explozia survine în contextul unor măsuri sporite de securitate după atacul comis săptămâna trecută asupra Hotelului Intercontinental din Kabul, atac soldat cu cel puţin 20 de morţi.

ATAC armat asupra unui hotel din Kabul. Cel puţin 40 de morţi