Facebook a creat noi instrumente de luptă împotriva manipulărilor politice

Publicat: Marţi, 03 Octombrie 2017 09:27 // Actualizat: Marţi, 03 Octombrie 2017 12:05 // Sursa: romaniatv.net

Reprezentanții companiei Facebook au prezentat în detaliu, luni, o serie de noi instrumente de luptă împotriva tentativelor de manipulare politică prin intermediul conținuturilor sponsorizate publicate pe această rețea de socializare.

Printre noile măsuri luate de compania americană se află angajarea în acest scop a peste 1.000 de persoane și crearea unor criterii mai restrictive pentru agențiile de publicitate, informează AFP.

Respectându-și angajamentul, compania a remis luni Congresului american conținutul a aproximativ 3.000 de mesaje ("ads") publicate între 2015 și 2017 și finanțate de "o entitate rusă denumită Internet Research Agency", dintre care foarte multe, potrivit Facebook, "par să amplifice diviziunile sociale și rasiale în Statele Unite", a precizat într-un comunicat Joel Kaplan, un reprezentant al firmei americane.

Prin finanțare, este posibil ca pe rețelele de socializare și motoarele de căutare online să se țintească anumite mesaje către un anumit public, grație unor algoritmi creați în funcție de profilul utilizatorilor. Autoritățile americane anchetează o posibilă ingerență rusă în campania electorală americană din 2016, care a dus la victoria lui Donald Trump.

"Furnizăm aceste conținuturi Congresului pentru că vrem să ne achităm de responsabilitatea noastră de a-i ajuta pe anchetatori, pentru ca ei să înțeleagă mai bine ingerința rusă în sistemul politic american și să explice aceste activități publicului", au transmis reprezentanții Facebook.

Facebook a detaliat și alte măsuri pe care le va implementa pentru a monitoriza mai bine conținuturile sponsorizate. Dincolo de monitorizarea conținutului în sine, compania americană a promis că va examina mai bine și "contextul în care (conținutul) a fost finanțat și (care este) publicul vizat".

Grupul american va angaja "peste 1.000 de persoane în echipele însărcinate cu monitorizarea conținuturilor sponsorizate pe plan mondial și va investi mai mult în tehnologia mașinilor capabile să învețe, pentru a repera mai bine și a suprima conținuturile publicitare".

Citeşte şi Fondatorul Facebook, Mark Zukerberg, îşi cere iertare pentru că a divizat oamenii

Facebook intenționează, de asemenea, să implementeze criterii mai restrictive pentru agențiile de publicitate. Pe lângă interdicția aferentă "conținuturilor șocante", "amenințărilor directe" și mesajelor de promovare a armelor de foc, Facebook va interzice de acum înainte și conținuturile sponsorizate care exprimă violența "într-o manieră mai subtilă".

Managerii acestei rețele de socializare doresc să ceară mai multe informații de la companiile de publicitate care doresc să publice mesaje "referitoare la alegerile naționale americane". În mod concret, "publicitarii potențiali vor trebui să confirme compania sau organizația pe care o reprezintă înainte de a putea să cumpere" un spațiu publicitar.

"Este vorba despre a face mai dificile tentativele de ingerință", au adăugat reprezentanții Facebook, aflați în vizorul Congresului american pe această temă, la fel ca managerii de la Twitter și Google.


Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6559
RON
21 Sep
noapte 13 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H