Fanii trupei Radiohead au fost atacaţi de islamiştii radicali

Un grup de islamişti radicali i-au bătut pe fanii trupei Radiohead la evenimentul de promovare a albumului "A Moon Shaped pool", vineri seară, la magazinul de discuri Velvet IndieGround din Istanbul, Turcia, informează alternativenation.net.

18 iun. 2016, 12:48
Fanii trupei Radiohead au fost atacaţi de islamiştii radicali

Au fost atacate mai multe persoane, inclusiv proprietarul magazinului, apoi aceştia au vandalizat spaţiul. Ei şi-au motivat acţiunea prin faptul că Turcia este în Ramadan şi mulţimea a băut bere şi s-a distrat în jurul magazinului, potrivit news.ro.

Un fan care s-a aflat la eveniment a spus că „erau determinaţi să ne ucidă”. „Am fost bătuţi de mai mult de 20 de bărbaţi, sticle de bere au fost sparte în mâinile noastre, nu-mi dau seama cum am reuşit să ieşim. Sper să nu moară nimeni”, a spus acesta într-un video pe o reţea de socializare.

„Mulţumesc pentru sprijinul vostru. Vă iubesc pe toţi. Se pare că toată lumea de la evenimentul nostru e bine. Pentru prima dată în viaţa mea am fost speriat că voi muri. Nici nu pot gândi acum. este cântecul meu favorit dintre toate şi am dansat pe el afară când a început totul. Acum, are un sens şi mai mare pentru mine”, a mai spus fanul Radiohead.

Un alt fan a scris pe Reddit: “Te rog, spune-le celor de la Radiohead şi prietenilor tăi, familiei, să nu viziteze niciodată Turcia. Şi transmite tuturor asta ca să vadă care este astăzi adevărata faţă a Turciei. Mi-e rău şi am obosit în această ţară şi cu oamenii ei netrebnici şi vreau să scap de aici pentru totdeauna”, informează news.ro.

Radiohead a transmis mai târziu: „Inimile noastre sunt alături de cei care au fost atacaţi la Velvet IndieGround din Istanbul. Sperăm că într-o zi să putem fi în stare să privim înapoi la astfel de acte de intoleranţă violentă ca lucruri dintr-un trecut îndepărtat. Pentru acum, putem oferi fanilor noştri din Istanbul dragostea şi sprijinul noastru”.

Duminica trecută, un terorist islamist radical a împuşcat şi omorât 49 de oameni şi a rănit mulţi alţii. Teroristul şi-a revendicat apartenenţa la ISIS. În noiembrie 2015, tot terorişti de la ISIS au atacat sala de concerte Bataclan din Paris, în timpul spectacolului trupei Eagles of Death Metal.