Femei americane care au devenit capete încoronate GALERIE FOTO

Provenite din "Lumea Nouă" - aşa cum li se mai spune Statelor Unite - unele femei americane au avut privilegiul de a se căsători cu capete încoronate, devenind prinţese şi chiar regine. De la Grace Kelly şi până la sora mai mică a lui Jackie Kennedy, aceste femei au rămas în istorie pentru aceste căsătorii cu bărbaţ cu "sânge albastru". 

14 mai 2017, 05:21

Grace Kelly, sau Prinţesa de Monaco, aşa cum a fost cunoscută, pare a fi de departe cea mai frumoasă, populară şi apreciată prinţesă dintre acestea. Născută în Philadelphia, Grace a ajuns la Hollywood unde a obţinut un Premiu Oscar ca fiind cea mai bună actriţă în rolul din „The Country Girl”.

În 1956, Kelly s-a căsătorit cu Prinţul Rainier al III-lea şi a devenit, oficial, prinţesă. Din acel moment, ea a devenit etalonul modei. Multe femei au fost inspirate de toaletele ei elegante, care îi puneau în valoare trăsăturile fine, frumoase ale corpului ei. Prinţesa de Monaco l-a inspirat şi pe celebrul designer Hermes să îi consacre numele „Kelly” unei poşete de lux pe care a purtat-o ea.

Wallis Simpson, ducesă de Windsor, admirată pentru stilul ei şic, dar şi pentru relaţiile sale. Probabil că Wallis ar fi devenit regină a Angliei dacă Regele Edward al VIII-lea nu ar fi abdicat de la tron pentru a se căsători cu ea.

Simpson a devenit alteţă regală după ce s-a căsătorit cu prinţul Edward, duce de Windsor, devenind astfel ducesa de Windsor. Lui Wallis îi plăceau foarte mult creaţiile designerilor de haute couture şi devenise o bună prietenă cu Hubert de Givency.

Kendra Spears, devenită Prinţesa Salwa Aga Khan a fost o perioadă în comunitatea modei, iar acum promovează braduri ca Prada, Chanel şi Yves Saint Laurent.

 

Născută în Seattle, ea s-a căsătorit, în 2013, cu Prinţul Rahim Aga Khan. Kenda continuă să facă modeling. 

Lisa Halaby, devenită Regina Noor a Iordaniei, s-a născut în Princeton, statul New Jersey. Lucra la Royal Jordanian Airlines când l-a întâlnit pe Regele Hussein al Iordaniei. S-au căsătorit în 1978, dar în 1999, Regele Hussein a murit.

Regina Noor este admirată pentru stilul său vestimentar, cu rochii bine croite, care îi pun trupul în valoare şi pentru blazerele pe care le poartă.

Rita Hayworth a fost o stea de cinema în adevăratul sens al cuvântului, când l-a cunoscut pe Prinţul Aly Khan, fiul lui Aga Khan.

 

Actriţa de la Hollywoo, devenită prinţesă, a captivat audienţa prin rolurile sale de femeie fatală, prin personalitatea ei îndrăzneaţă şi stilul direct.

Marie-Chantal Miller, Prinţesa încoronată a Greciei era patroana unui duty-free şi una dintre vestitele surori Miller. În 1995, a devenit prinţesă, după ce s-a căsătorit cu Pavlos, Prinţul Încoronat al Greciei.

Marie-Chantal este o prezenţă obişnuită în circuitul modei, făcându-se remarcată prin stilul său dezinvolt. În 2015, la petrecere Vanity Fair Oscar a purtat un ţinută albă, strălucitoare.

Diane von Furstenberg, fosta Prinţesă Diane de Furstenberg, şi-a fondat propria ei companie de modă, deşi era deja prinţesă. Fostul ei soţ era Prinţul Egon von Furstenberg, din Germania.

Diane von Furstenberg a continuat să şocheze lumea modei creând rochia „înfăşurată” şi eticheta eponimă.

Alexandra von Furstenberg, fostă prinţesă von Furstenberg este chiar fosta noră a Dianei von Furstenberg. Alexandra Miller, a cărei soră este Prinţesa Marie-Chantal a Greciei, s-a căsătorit cu fiul Dianei, Prinţul Alexander von Furstenberg în 1995.

 

Alexandra a lucrat pentru Diane von Furstenberg – şi nu e de mirare având în vedere stilul său impecabil. Alexandra şi-a fondat acum o companie de mobilier.

Lee Radziwill este sora mai mică a lui Jackie Kennedy. Ea s-a căsătorit cu Prinţul Stanislaw Albrecht Radziwill în 1959.

Stilul ei vestimentar foarte rafinat o face să figureze pe lista persoanelor cel mai bine îmbrăcate şi are înclinaţie spre lucruri sofisticate.