Femeile care îşi plimbă câinii în parc, atacate de un obsedat. Mărturiile cutremurătoare ale unei clujence FOTO

Alertă de gradul zero, într-un parc din Cluj-Napoca, după ce mai multe femei au fost bătute cu bestialitate de un individ, pentru simplul motiv că acestea scoseseră câinii la plimbare. 

18 oct. 2016, 07:49
Femeile care îşi plimbă câinii în parc, atacate de un obsedat. Mărturiile cutremurătoare ale unei clujence FOTO

Zilele trecute, în Parcul Rozelor din Cluj-Napoca, în zona destinată animalelor de companie, o femeie care îşi plimba câinele a fost bătută cu bestialite de un individ, scrie spynews.ro. Acesta este cunoscut pentru faptul că se antrenează aproape zilnic în zona respectivă. Totuşi, conform presei locale, individul nu ar fi la prima abatere. Este obişnuit să facă un scop în sine din a se lua de oamenii care se plimbă cu animalele de companie în parc, chiar dacă acestea sunt ţinute în lesă şi nu reprezintă practic niciun pericol social.

Citeşte şi Femeie ucisă de cioban. Criminalul a fost prins

Una dintre victime a declarat, pentru gazetadecluj.ro, că necunoscutul i-a dat un cap în gură şi doi pumni în faţă: „Un tip, matur, care făcea gimnastică, în momentul când am trecut pe lângă el m-a ameninţat că-mi omoară câinele, somându-mă să mă car rapid de acolo. Eu i-am replicat că, totuşi, cea mai recentă Hotărâre de Consiliu Local stipulează că mi se permite trecerea spre ţarcul destinat animalelor de companie, cu câinele în lesă. Nu mi-am terminat bine vorbele, că individul a dat să-mi ia în şuturi animalul de companie. Eu, i-am spus, textual, că în cazul în care consideră că din cauza câinelui meu nu-şi poate face exerciţiile fizice, atunci să mă lovească pe mine, nu pe el! Iar individul, fără să stea o clipă pe gânduri, mi-a dat apoi un cap în gură şi apoi alţi doi pumni în faţă, după care a plecat fără să-i pese, lăsându-mă la căzută la pământ, cu sângele ţâşnind din nas ca din arteziană”.

Citeşte şi Femeie atacată în plină stradă, în Timişoara. Agresorul a încercat să-i fure geanta VIDEO

Carmen Livia Jucan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, a declarat: „În urma verificărilor efectuate, vă comunicăm faptul că, la nivelul unităţii noastre, nu a fost depusă plângere, nefiind semnalate astfel de situaţii în zona indicată. Incidentul a fost adus la cunoştinţa Poliţiei prin intermediul materialului de presă. Referitor la cele expuse, menţionăm că zona respectivă este inclusă în itinerariul de patrulare al poliţiştilor, iar activităţile de acest gen se vor intensifica pentru identificarea bărbatului în cauză şi lămurirea celor întâmplate, precum şi pentru prevenirea unor asemenea situaţii. Fapta prezentată ar putea fi încadrată, din punct de vedere juridic, drept infracţiune de lovire sau alte violente. Astfel, conform Codului penal, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Pe această cale, invităm persoana vătămată să apeleze cu încredere şi să depună sesizare la unitatea de poliţie, pentru a putea fi continuate demersurile legale”.