Fenomen îngrijorător în următorii ani. Care este boala viitorului şi cât ne va costa

Boala care va avea un impact major în următorii ani este demenţa. O estimare a centrului Alzhaimer Disease Internaţional (ADI) din Londra indică faptul că preţul tratamentului va creşte de la 818 miliarde de dolari la 1000 de miliarde în doar trei ani.

27 aug. 2015, 08:09
Fenomen îngrijorător în următorii ani. Care este boala viitorului şi cât ne va costa

În fiecare an, apar 9,9 milioane de cazuri noi de demenţă, adică un nou bolnav la fiecare 3 secunde, informează independent.md.

Un studiu efectuat de ADI indică faptul că, la momentul actual, 46,8 milioane de persoane suferă de această boală. În următorii trei ani, la finalul lui 2018, în lume se estimează că numărul persoanelor care suferă de demenţă va ajunge la 131,5 milioane.

Conform datelor prezentate în raport, mai mult de jumătate dintre bolnavi (58%) provin din țări cu venituri pe cap de locuitor reduse sau medii, 22,9 milioane dintre aceștia fiind localizaţi în statele asiatice, notează independent.md

Reprezentanţii ADI susţin că preţul tratamentului va ajunge până la 1000 de miliarde de dolari şi urmează să se dubleze până în 2030.

Boala se va răspândi mai ales în ţările din estul Asiei şi Africa, potrivit unor statistici privind răspândirea geografică a maladiei.  

Ceea ce ar putea reduce numărul persoanelor afectate de demenţă este menţinerea persoanelor vârstnice în câmpul muncii și adoptarea unui stil sănătos de viață.

Citeşte şi Cum să foloseşti cel mai puternic antibiotic natural