Atac terorist de la Barcelona, un an de la tragedia de pe Rambla. Filmul evenimentelor, imagini cutremurătoare VIDEO

Pe data de 17 august 2017, la ora locală 16.50 (ora 17.50 ora României) o furgonetă albă Fiat Talento, condusă de Younes Aboyaaqoub, în vârstă de 22 de ani, a intrat cu toată viteza de pe strada Pelayo pe artera pietonală Rambla, din Barcelona, centrul turistic al metropolei catalane.

17 aug. 2018, 18:06
Atac terorist de la Barcelona, un an de la tragedia de pe Rambla. Filmul evenimentelor, imagini cutremurătoare VIDEO

Zeci de oameni au fost loviţi de maşina condusă nebuneşte, iar 14 dintre ei au fost omorâţi. Deşi intenţia şoferului a fost de a „mătura” toată strada, maşina a fost oprită puţin după piaţa Boqueria, după 600 de metri. Younes, îmbrăcat într-o cămaşă dungată, a coborât din vehicul şi l-a îndepărtat pe un bărbat care venea spre el strigând: „Bomba! Bomba!”. El a scăpat apoi, pierzându-se în mulţimea derutată.

În noaptea de dinainte, 16 spre 17 august, la Alcanar, avea loc o explozie puternică într-o vilă, poliţia crezând că a fost vorba de o acumulare de gaze. Căutând eventualelel victime au fost descoperite o serie de substanţe suspecte, poliţia crezând că ar putea fi un laborator de droguri. În realitate aceasta era fabrica de explozibili a celulei care a organizat atentatul de la Barcelona şi care mai plănuia, între altele, un atentat la Sagrada Familia şi altul pe Camp Nou.