FIFA a anunţat nominalizările pentru Golul Anului 2016. Messi şi Neymar sunt pe listă VIDEO

FIFA a anunțat luni nominalizații pentru Premiul Puskas, ce recompensează cel mai frumos gol marcat între 30 septembrie 2015 și 30 septembrie 2016, dintre fotbaliștii de pe această listă nelipsind Lionel Messi, vedeta argentiniană a Barcelonei.

21 nov. 2016, 16:39
FIFA a anunţat nominalizările pentru Golul Anului 2016. Messi şi Neymar sunt pe listă VIDEO

Lionel Messi a fost nominalizat pentru golul pe care l-a înscris din lovitură liberă pentru naționala țării sale împotriva Statelor Unite, la Copa America Centenario.

Pe listă se mai află un atacant de la FC Barcelona, brazilianul Neymar, cu un gol marcat în La Liga împotriva lui Villarreal. Neymar a mai obținut acest premiu în 2011, când juca la Santos.

Se remarcă prezența galezului Hal Robson-Kanu, cu spectaculoasa sa reușită din meciul cu Belgia contând pentru sferturile de finală ale EURO 2016.

Ceilalți nominalizați sunt spaniolii Mario Gaspar și Saul Niguez, sud-africanul Hlompho Kekana, brazilianul Marlone, finlandezul Simon Skrabb, malaezianul Mohd Faiz Subri și jucătoarea venezueleană Daniuska Rodriguez.

Internauții pot vota până pe 2 decembrie, dată la care lista va fi redusă la trei candidați.

Premiul Puskas va fi decernat pe 9 ianuarie 2017, la Zurich, alături de alte distincții acordate de FIFA.

La începutul lui 2016, câștigătorul Premiului Puskas pentru anul trecut a fost un jucător mai puțin cunoscut, brazilianul Wendell Lira. Acesta a obținut distincția grație unui gol marcat din foarfecă pentru clubul Goianesia. Wendell Lira a fost urmat atunci de Messi.