Fiica celebrului Jackie Robinson în România, la Baseball Festival, în Complexul Studenţesc Tei, din Bucureşti

Sharon Robinson, fiica celebrului jucator de baseball Jackie Robinson, a sosit luni in Romania pentru manifestarile organizate de Ambasada SUA, cu ocazia Zilei Independentei si cu ocazia festivalului de baseball care va avea loc miercuri, dupa ora 17:30, in Complexul Studentesc Tei.
Alina Costache
04 iul. 2017, 12:56
Fiica celebrului Jackie Robinson în România, la Baseball Festival, în Complexul Studenţesc Tei, din Bucureşti

Sharon Robinson a participat, ieri, alături de trei vedete din baseballul american, Scott Erickson, Marlon Anderson, Latroy Hawkins, dar și de numeroși fani ai sportului din România, la difuzarea filmului biografic „42″. Pelicula  spune povestea jucătorului Jackie Robinson prima persoană afro-americană care a jucat în liga americană de baseball (Major League Baseball).

Mâine, Sharon Robinson va fi prezentă la primul festival de baseball din Romania, unde va arunca mingea de dubut a meciului revanșă dintre selecționata soldaților americani din baza de la Mihail Kogălniceanu și echipa națională a României! În aprilie, la Constanța, România a învins SUA cu 7-2!

Revanșa are loc miercuri, 5 iulie, începând cu ora 5:30pm, la Complexul Studențesc Tei, din Capitală. Meciul de baseball este parte din Proiectul Jackie Robinson, o inițiativă româno-americană de promovare a valorilor sportului în România. La eveniment va fi prezent și Ambasadorul SUA Hans Klemm, ministrul tineretului si sportului, dar si alte oficialitati.

Jackie Robinson a devenit un nume de referință pentru lupta pentru egalitate, pentru combaterea discriminării rasiale, dar și pentru promovarea diversității și a toleranței.

A debutat pe 15 aprilie 1947 în Major League Baseball, devenind astfel primul jucător de baseball profesionist de culoare. În același an a primit titlul de Debutantul Anului, stabilind pe parcursul carierei mai multe recorduri.

Numărul 42 – cel purtat de Jackie Robinson – a devenit un număr simbol, fiind retras de la toate echipele profesioniste americane în semn de omagiu. În fiecare an, în SUA, cu ocazia zilei de 15 aprilie, se marchează acest moment de referință.

Semnificația lui Jackie Robinson depășeste zona de baseball – devenind un nume de referință pentru lupta împotriva discriminării de orice fel.

Reamintim ca maine, 5 iulie, incepand cu ora 5:30pm, la Complexul Studentesc Tei, in Bucuresti, va fi organizata o sarbatoare a baseballului, sub numele Baseball Festival. Acesta va fi primul festival de baseball din Romania. Evenimentul este parte din Proiectul Jackie Robinson, o initiativa romano-americana de promovare a valorilor sportului in Romania. Va fi prezent Ambasadorul SUA Hans Klemm, trei fosti jucatori din Major League Baseball, precum si doamna Sharon Robinson, fiica celebrului jucator de baseball Jackie Robinson.

Unul dintre evenimentele de interes – meciul revansa dintre selectionata soldatilor americani din baza de la Mihail Kogalniceanu si echipa nationala a Romaniei! In aprilie, la Constanta, Romania a invins SUA cu 7-2! Miercuri are loc revansa, iar vedetele din MLB vor juca si ele maine.

In plus – veti vedea o demonstratie de baseball a unor echipe talentate din tara, precum si concursuri de aruncari si de lovituri de baseball la care este incurajata participarea tuturor celor prezenti: Home Run Derby si the Fastest Pitch.

Va fi o dupa-amiaza relaxata, in stil american, cu sport, concursuri, mancare buna – vor fi prezenti cativa dintre cei mai cunoscuti producatori de street-food din Bucuresti! – dar si multe alte surprize.  Intrarea este libera!

Printre organizatori – Federatia Romana de Baseball si Softball, Ambasada Romaniei din SUA, Ambasada SUA in Romania, MTS si SNSPA. Agerpres este partener media al Federatiei.

Actiunea are loc in Complexul Studentesc Tei, aflat la doi pasi de strada Barbu Vacarescu. Mai multe detalii, pe Facebook, pe pagina FRBS, sau pe www.baseball-softball.ro

 

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Semnul de circulație care bulversează șoferii români. Mulți nu știu ce reprezintă indicatorul care are un cerc roșu și o bulină albă
Capital.ro
Ungurii ne umilesc din nou. Ungaria dă lecții României. Este o rușine fără margini
Playtech.ro
Delia, ţinută transparentă prin care s-a văzut absolut tot! Aşa nu a mai fost văzută niciodată. A avut mare curaj!
DailyBusiness
Cum poți avea peste 6.000 de lei pensie când o să renunți la câmpul muncii. Iată detaliile
Adevarul
Platforma de comerț Temu, acuzată de manipularea clienților. Psiholog: Se bazează pe cei care fac acele cumpărături din impuls
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
O nouă televiziune în România. A început să emită
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai Neșu, după ce a fost părăsită de fostul fotbalist!
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Anca Dumitra se retrage din Las Fierbinți! 'Nu o interesează acest aspect'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Putin a dat ordin de la Kremlin. Armata rusă e pregătită
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
stirilekanald.ro
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'