Filialele şi liderii PSD îl susţin pe Liviu Dragnea: „Nu putem numi asta justiţie, este o ruletă rusească…”

Mai multe organizaţii judeţene ale PSD au transmis joi seară comunicate de presă în care afirmă că PSD îl susţine în continuare pe Liviu Dragnea la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor, aceasta fiind "singura atitudine corectă pentru respectarea prezumţiei de nevinovăţie", iar cei care cer demisia preşedintelui PSD înainte de pronunţarea unei decizii definitive încalcă grav Constituţia României.  Printre cei care îl mai susţin pe Liviu Dragnea se numără şi principalii lideri PSD.

21 iun. 2018, 18:36
Filialele şi liderii PSD îl susţin pe Liviu Dragnea: „Nu putem numi asta justiţie, este o ruletă rusească…”

Într-un comunicat de presă transmis joi seară, PSD Vrancea susţine că opinia separată a unuia dintre cei trei judecători, dar şi amânările în pronunţarea deciziei arată că există un grad ridicat de incertitudine că această hotărâre de condamnare se va menţine şi după recursul din apel.

„Se vede în toate aceste acţiuni o regie: atacul în presă, mulţimile din piaţă, amânările sentinţei, programarea pronunţării spre seară, la ora adunării manifestanţilor, pregătirea pe Facebook, păstrarea sentinţei lui Dragnea la sfârşit. Şi-au sincronizat până şi moţiunea de cenzură cu sentinţa. Asta e calea prin care cei care au pierdut alegerile au înţeles să încerce să câştige puterea. Sunt decizii ale CCR pe care unii judecători le acceptă, alţii nu. Nu putem numi asta justiţie. Este o ruletă rusească, din care unii scapă, iar alţii cad victime. Este profund nedrept ca unii oameni să fie achitaţi, iar alţii să fie condamnaţi pentru aceleaşi fapte, în funcţie de judecătorii la care pică”, susţine PSD Vrancea.

Organizaţia mai arată că justiţia nu trebuie să fie o loterie, susţinând că decizia de condamnare a lui Dragnea nu este dreaptă şi nici nu va putea rămâne după judecarea apelului.

„Atâta timp cât există un singur om achitat pentru fapta pentru care a fost condamnat preşedintele PSD, atâta timp cât există chiar în acest complet o opinie separată care a luat în considerare Decizia CCR 405 care a dispus Parlamentului să modifice articolul privind abuzul în serviciu, atât timp cât există această lipsă de unitate între deciziile mai multor instanţe, condamnarea de astăzi nu este dreaptă şi nici nu va putea rămâne după judecarea apelului. Judecătorii care vor judeca apelul să respecte decizia CCR, ceea ce înseamnă achitarea, nu doar pentru preşedintele PSD, ci pentru toate celelalte persoane care au fost condamnate în această primă instanţă. Până la pronunţarea deciziei finale, preşedintele PSD beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, mai ales în contextul actual în care decizia primei instanţe are un grad foarte ridicat de incertitudine”, mai afirmă reprezentanţii PSD Vrancea.

Ei spun că PSD îl susţine în continuare pe Liviu Dragnea la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor, aceasta fiind „singura atitudine corectă pentru respectarea prezumţiei de nevinovăţie, aşa cum ne cere Comisia Europeană, prin Directiva 2016/343”. PSD Vrancea mai susţine că cei care cer demisia preşedintelui PSD înainte de pronunţarea unei decizii finale încalcă grav Constituţia României, Directivele Europene şi standardele Comisiei de la Veneţia, care garantează toate prezumţia de nevinovăţie.

„Majoritatea parlamentară PSD+ALDE nu va fi afectată, guvernarea nu va fi afectată. Vom realiza programul de guvernare şi vom duce până la capăt reforma justiţiei, cu transpunerea în legislaţie a deciziilor CCR, CEDO şi Directivele Europene”, adaugă PSD Vrancea.

Ulterior, acelaşi comunicat de presă a fost transmis joi seară şi de alte organizaţii ale PSD, între care cele din Alba, Sibiu şi Braşov.

De asemenea, PSD Constanţa a transmis că îl susţine pe Liviu Dragnea.

„Ziua de joi 21 iunie a.c. va rămâne în istoria României moderne ca un moment negru, în care o sentinţă juridică nedreaptă şi aberantă, nefundamentată pe dovezi şi fapte a interferat nepermis cu viaţa politică a ţării. Într-o vânătoare neobosită împotriva formaţiunii politice care a câştigat categoric alegerile electorale, Partidul Social Democrat dar şi împotriva liderului său, preşedintele Liviu Dragnea, pârghii oculte au funcţionat din nou în defavoarea democraţiei şi justiţiei corecte, realizate doar pe bază de dovezi irefutabile şi nu pe denunţuri obţinute cu forţa. Milioane de oameni care cred în construcţia politică de succes a PSD şi care i-au acordat încrederea, în Parlament şi pentru Guvernul României au fost sfidaţi şi desconsideraţi de o decizie strâmbă, influenţată de protocoalele ilegale şi de presiunile străzii sprijinite de interese străine de interesele legitime ale României. Organizaţia Judeţeană a Partidului Social Democrat Constanţa este mai solidară ca oricând cu preşedintele Liviu Dragnea şi conducerea legitimă a partidului, în încercarea de destabilizare îndreptată împotriva unei ţări aflate pe drumul său, de succes economic în cadrul Europei unite şi construirii unui viitor mai bun pentru cetăţenii României. Adevărul şi Justiţia vor triumfa în cele din urmă, iar dreptatea va fi fi restabilită”, a transmis PSD Constanţa într-un comunicat de presă.

PSD Dâmboviţa anunţă, într-un comunicat de presă, că este alături de Liviu Dragnea şi că se exprimă ferm pentru respectarea prezumţiei de nevinovăţie.

”În acest context dificil suntem alături de preşedintele Liviu Dragnea şi ne exprimăm ferm pentru respectarea prezumţiei de nevinovăţie. Acţiunea politică a PSD trebuie să se manifeste în următoarele direcţii: păstrarea şi întărirea unităţii partidului; promovarea reformelor privind justiţia, continuarea luptei împotriva abuzurilor, respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor; continuarea guvernării în cadrul coaliţiei PSD-ALDE şi punerea în aplicare a programului pentru care au votat milioane de români în anul 2016”, se arată în comunicatul semnat de preşedintele PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu.

Potrivit sursei citate, PSD Dâmboviţa a luat act „cu surprindere” de decizia instanţei privind condamnarea lui Liviu Dragnea.

”Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a Partidului Social Democrat a luat act, cu surprindere, de decizia de condamnare a domnului Liviu Dragnea, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia de astăzi este de primă instanţă, luată de judecători cu majoritate. Opinia separată a unuia dintre cei 3 judecători şi amânările repetate în pronunţarea deciziei, ridică serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea şi temeinicia acesteia”, se susţine în comunicatul PSD Dâmboviţa.

PSD Alba îl susţine „în continuare” pe Liviu Dragnea la conducerea partidului, opinând că decizia privind condamnarea la închisoare cu executare a acestuia ar fi fost luată „sub presiuni multiple”, respectiv „prin intermediul presei, prin intermediul serviciilor şi prin intermediul străzii”.

„Justiţia nu trebuie să fie o loterie. (…) condamnarea de astăzi nu este dreaptă şi nici nu va putea rămâne după judecarea apelului. A fost o decizie luată sub presiuni multiple: prin intermediul presei, prin intermediul serviciilor şi prin intermediul străzii. Se vede în toate aceste acţiuni o regie: atacul în presă, mulţimile din piaţă, amânările sentinţei, programarea pronunţării spre seară, la ora adunării manifestanţilor, pregătirea pe Facebook, păstrarea sentinţei lui Dragnea la sfârşit”, se susţine într-un material postat, joi seara, pe pagina de facebook a PSD Alba.

Potrivit social-democraţilor din Alba, sunt decizii ale CCR pe care unii judecători le acceptă, iar alţii nu. Nu putem numi asta justiţie. Este o ruletă rusească, din care unii scapă, iar alţii cad victime. Este profund nedrept ca unii oameni să fie achitaţi, iar alţii să fie condamnaţi pentru aceleaşi fapte, în funcţie de judecătorii la care pică. Până la pronunţarea deciziei finale, preşedintele PSD beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, mai ales în contextul actual în care decizia primei instanţe are un grad foarte ridicat de incertitudine”, se susţine în comunicatul citat.

Organizaţia Alba a PSD menţionează că îl susţine în continuare pe Liviu Dragnea la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor.

Liderii PSD ai Regiunii de Nord-Vest consideră că preşedintele partidului, Liviu Dragnea, nu are nici un motiv să-şi dea demisia „înainte de pronunţarea unei decizii finale”, după judecarea apelului la sentinţa dată joi de condamnare la închisoare cu executare.

Potrivit unui comunicat emis de Biroul de presă al PSD Regiunea de Nord Vest, liderii social-democraţi din această zonă aşteaptă ca apelul să fie judecat în concordanţă cu decizia CCR şi îl susţin în continuare pe Liviu Dragnea la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor.

„Preşedintele Liviu Dragnea nu are nici un motiv de a-şi înainta demisia înainte de pronunţarea unei decizii finale şi toţi trebuie să ne raportăm la prevederile Constituţiei României, la Directivele Europene şi la standardele Comisiei de la Veneţia, care garantează prezumţia de nevinovăţie. Coaliţia la guvernare PSD+ALDE nu trebuie să fie afectată şi, de aceea, nici guvernarea nu va avea de suferit. Ne vom concentra pe realizarea programului de guvernare şi vom duce până la capăt reforma justiţiei cu transpunerea în legislaţie a deciziilor CCR, CEDO şi Directivele Europene”, se arată în comunicatul liderilor social-democraţi.

Aceştia îşi exprimă încrederea că Liviu Dragnea şi va demonstra nevinovăţia în justiţie.

„Avem încredere că Liviu Dragnea îşi poate demonstra în faţa instanţei nevinovăţia şi poate transforma în achitare, după judecarea apelului, sentinţa de azi. Reprezentanţii social-democraţi ai Regiunii de Nord-Vest fac un apel la solidaritate şi unitate în interiorul Partidului Social Democrat, fiind solidari cu Liviu Dragnea”, se subliniază în comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, coaliţia PSD-ALDE trebuie să continue dezbaterile în vederea adoptării reformelor necesare pentru „stoparea abuzurilor şi a încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor”.

Comunicatul comun este asumat de vicepreşedinţii PSD ai Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea şi Doina Pană, alături de liderul PSD Cluj, Horia Nasra, preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, preşedintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, şi liderul PSD Sălaj, Tiberiu Mar

Şi principalii lideri PSD îl susţin în aceste momente pe Liviu Dragnea.

Liderul europarlamentarilor PSD, DAN NICA

„Nu văd niciun motiv pentru care Liviu Dragnea să nu rămână preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor! Mai mult ca oricând, trebuie să rămânem uniţi în faţa acestor presiuni multiple menite să destabilizeze echilibrul politic în România. Respectarea prezumţiei de nevinovăţie, aşa cum ne cere Comisia Europeană, prin Directiva 2016/343, trebuie aplicată şi în acest caz. Până la pronunţarea sentinţei definitive, nu avem dreptul să împărţim vinovăţii! Înţeleg că ne apropiem cu paşi repezi de campania electorală, dar toţi cei care cer acum demisia preşedintelui PSD trebuie să înţeleagă că încalcă Constituţia României, Directivele Europene şi standardele Comisiei de la Veneţia”, arată Dan Nica, într-un comunicat transmis de Biroul de presă al PSD.

Liderul europarlamentarilor PSD mai subliniază că deciziile CCR trebuie respectate cu consecvenţă în acest caz: „Decizia CCR 405, care a dispus Parlamentului să modifice articolul privind abuzul în serviciu, trebuie respectată uniform în pronunţarea sentinţei. Nu este corect ca, pentru aceeaşi faptă, unii să fie achitaţi, iar alţii să fie condamnaţi, în funcţie de diverse interpretări. Dacă această decizie a CCR va fi respectată la judecarea apelului, Liviu Dragnea poate beneficia de achitare”.

Carmen Dan: Este evident că această sentinţă este una politizată

MARIAN NEACŞU

„Încă o etapă din lupta grea, incredibil de grea s-a consumat astăzi, finalizându-se printr-o decizie aberant de nedreaptă! Care nu are nimic de-a face cu faptele şi lucrările dosarului şi parcă nici măcar cu lupta politică! Nu este o decizie împotriva unui om chiar dacă el e preşedintele partidului, ci împotriva partidului, împotriva milioanelor de oameni care au crezut şi cred în noi şi a milioanelor de români care astăzi o duc mai bine!”, scrie Marian Neacşu pe pagina sa de Facebook.

El spune că PSD este astăzi mai solidar şi mai unit alături de Liviu Dragnea şi de „conducerea legitimă a partidului”, dar şi de sutele de mii de membri ai PSD şi milioanele de simpatizanţi.

„Suntem astăzi mai solidari şi mai uniţi decât oricând ! Alături de preşedintele Liviu Dragnea şi alături de conducerea legitimă a partidului ! Alături de sutele de mii de membri ai partidului şi de milioanele de simpatizanţi ! Alături de toţi românii care vor binele acestei ţări ! Cred în puterea noastră de a depăşi orice obstacol ! Pentru că împreună suntem puternici ! Pentru că suntem forţa binelui ! Şi vom rămâne aşa!”, a mai continuat el.

Ministrul Tineretului şi Sportului, IOANA BRAN

„Mă alătur colegilor mei care şi-au exprimat solidaritatea cu Liviu Dragnea şi consider că trebuie să rămânem uniţi până la capăt. Respectăm decizia instanţei, însă să nu uităm că până la o condamnare definitivă există prezumţia de nevinovăţie garantată de Constituţia României, de Directivele Europene şi de standardele Comisiei de la Veneţia”, scrie Ioana Bran pe Facebook.

Ea spune că nu trebuie uitat faptul că Liviu Dragnea este omul care a iniţiat dezbaterea pe tema reformelor necesare pentru stoparea abuzurilor şi „a încălcării drepturilor elementare ale românilor şi tot el a fost cel care a gândit un program de guvernare care are menirea de a le face dreptate românilor şi de a da o şansă tinerilor”.

Bran nu crede că Liviu Dragnea trebuie să demisioneze şi spune că rămân uniţi în aceeaşi formulă.

„Consider că Liviu Dragnea nu are de ce să-şi dea demisia pentru o condamnare care nu poate să rămână în formula de azi după judecarea apelului. Rămânem uniţi şi mergem mai departe în această formulă!”, a mai scris Bran.

Călin Popescu Tăriceanu: Dragnea se bucură de prezumţia de nevinovăţie până în momentul unei decizii definitive a instanţei

Ministrul Transporturilor, LUCIAN ŞOVA

„Avem obiective de atins, ne am luat angajamente ferme pentru a îndeplini programul de guvernare. Şi toate aceste lucruri le putem face în echipă. Ca membru al guvernului şi al PSD, sunt solidar cu preşedintele partidului din care fac parte”, a declarat joi pentru News.ro ministrul Transporturilor, Lucian Şova.

Acesta afirmă că, până la pronunţarea deciziei finale, preşedintele PSD beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

„Cred în nevinovăţia sa şi în corectitudinea deciziilor pe care le-a luat”, a adăugat Şova.

Ministrul Apărării, MIHAI FIFOR

„O decizie luată sub presiunea străzii, a unei părţi a presei, a serviciilor care încheie protocoale secrete sau a adversarilor politici nu trebuie să pună sub semnul întrebării bunul mers al României, să strice imaginea ţării în faţa partenerilor externi. Coaliţia PSD-ALDE va duce până la capăt reformele începute pentru bunăstarea românilor”, a mai adăugat acesta.

El spune că programul de guvernare nu va fi afectat de decizia instanţei, indiferent cât de mult „zgomot” fac adversarii.

„Punerea în aplicare a Programului de Guvernare, în interesul cetăţenilor, nu va fi în niciun fel afectată de decizia luată de instanţă în cazul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, indiferent de cât de mult zgomot fac adversarii noştri politici”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.

El vorbeşte de prezumţia de nevinovăţie de care Liviu Dragnea beneficiază până la sentinţa definitivă.

„Le reamintesc tuturor că prezumţia de nevinovăţie şi dreptul la un proces echitabil sunt fundamentale pentru existenţa statului de drept. Aceste principii esenţiale pentru buna funcţionare a unei democraţii sunt garantate tuturor cetăţenilor României prin Constituţie. Un stat european asigură respectarea libertăţilor şi drepturilor fiecărui cetăţean, funcţionarea legală şi constituţională a instituţiilor statului. În ceea ce ma priveste, am crezut si voi crede mereu in prezumptia de nevinovatie a oricarui cetatean, ca principiu fundamental al oricarei democratii. Sunt si raman ferm alaturi de presedintele partidului nostru, Liviu Dragnea”, a mai adăugat ministrul Apărării.

Mihai Fifor anunţă că miniştrii, PSD şi Guvernul îl susţin pe Dragnea pentru a rămâne la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor.

Vicepreşedintele PSD DOINA FEDEROVICI

„Văd deja multe atacuri la adresa preşedintelui PSD, care încalcă în mod grav prezumţia de nevinovăţie pe care chiar Comisia Europeană ne cere să o respectăm prin Directiva 2016/343. Nu trebuie să cedăm acestor atacuri. Dimpotrivă, trebuie ca PSD să fie unit şi să-l susţină pe preşedintele său, care beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, mai ales în acest caz în care am văzut că şi opiniile judecătorilor din completul de judecată au fost împărţite. Eu transmit tuturor că PSD Botoşani este alături de Liviu Dragnea, atât pentru menţinerea la conducerea partidului, cât şi la conducerea Camerei Deputaţilor. Până la pronunţarea unei decizii finale, preşedintele PSD este complet nevinovat”, a declarat Doina Federovici, potrivit unui comunicat al PSD.

Potrivit sursei citate, vicepreşedintele PSD nu a dorit să comenteze motivele condamnării pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar a subliniat că decizia a fost luată sub o presiune enormă.

„Decizia pronunţată acum a fost luată sub o presiune enormă, cu atacuri virulente în presă, unde se cerea cu agresivitate condamnarea preşedintelui PSD. Această presiune s-a văzut atât în amânările repetate, dar şi în opiniile împărţite dintre judecători, în legătură probabil cu Decizia Curţii Constituţionale referitoare la abuzul în serviciu. Deci e un grad mare de incertitudine că această decizie se va menţine după apel. E un motiv în plus pentru care trebuie să rămânem uniţi şi să ne susţinem liderul”, a precizat preşedintele PSD Botoşani, conform comunicatului.

CLAUDIU MANDA

„Trebuie aplicată prezumţia de nevinovăţie, iar noi am votat în Parlament transpunerea unei directive europene care spune acest lucru. Mai este o cale de atac şi vom vedea atunci rezultatul. În acest moment, guvernarea trebuie să meargă înainte, partidul trebuie să meargă înainte. Liviu Dragnea nu trebuie să îşi dea demisia nici din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, nici din cea de preşedinte PSD. Iar eu şi organizaţia de la Dolj suntem alături de Liviu Dragnea. Este o decizie a CCR prin care abuzul în serviciu este dezincriminat şi de care unul dintre judecători a ţinut cont, iar ceilalţi doi nu au ţinut cont”, a afirmat preşedintele PSD Dolj.

Manda a mai spus că instanţa a amânat decizia de foarte multe ori şi nu a ţinut cont de declaraţia fostului director al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, inculpată şi ea în dosar, potrivit căreia Liviu Dragnea nu a făcut nicio presiune la adresa ei.

„Considerăm că este o decizie nedreaptă. Inculpata Florea Alesu a fost întrebată: a făcut Liviu Dragnea vreo presiune la adresa dumneavoastră? Iar răspunsul martorului a fost: Nu! Sigur că ne putem uita la ce s-a întâmplat: decizia a fost de foarte multe ori amânată, iar acum este sincronizată cu moţiunea; ne putem uita şi la o serie de presiuni făcute în spaţiul public asupra judecătorilor, la declaraţii diverse, lucrurile nu sunt întâmplătoare, dar aceasta este situaţia”, a mai spus Claudiu Manda.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, ŞTEFAN RADU OPREA

„Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată nu putem ignora motorul statului de drept: prezumţia de nevinovăţie. Iar prezumţia de nevinovăţie, principiul care are ca scop principal protejarea împotriva unor măsuri abuzive, trebuie să fie aplicată tuturor cetăţenilor României, deci şi preşedintelui Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea. Iar pentru a ne onora statutul de ţară europeană care îşi respectă Constituţia, care aplică Directivele Europene şi Standardele Comisiei de la Veneţia, guvernul, miniştrii şi Partidul Social Democrat, ales de o majoritate covârşitoare, democratic, prin vot liber exprimat, îl susţin pe preşedintele Liviu Dragnea la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor”, spune ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea, într-un comunicat transmis de minister.

Ministrul mai susţine că Coaliţia PSD-ALDE va duce până la capăt reformele începute.

„Nu putem lăsa ca o decizie luată sub presiunea străzii, a unei părţi a presei, a reprezentanţilor statului paralel sau a adversarilor politici să afecteze bunul mers al României, să strice imaginea ţării în faţa partenerilor externi”, precizează Oprea.

Ministrul Sănătăţii, SORINA PINTEA

„Românii trebuie să aibă încredere că vom depăşi orice obstacole şi vom continua să punem în aplicare programul de guvernare pentru care ne-au acordat votul. Trebuie să fim conştienţi că instabilitate poate face mult rău acestei ţări. Dincolo de orice sentinţă, rămân oamenii şi faptele lor. Dincolo de întâmplări, rămân principiile, onoarea şi solidaritatea. Ceea ce s-a întâmplat astăzi arată că judecătorii au pus în balanţă oameni şi nu fapte”, a scris Sorina Pintea pe pagina sa de Facebook.

GABRIELA FIREA

„Partidul trece prin momente dificile. Aşa cum am făcut şi în alte momente grele, eu şi colegii mei vom lua cele mai bune decizii. Partidul Social Democrat va rezista tuturor presiunilor, îşi va duce la capăt mandatul încredinţat de români şi va pune în aplicare Programul de Guvernare. De prezumţia de nevinovăţie trebuie să beneficieze orice român, până la o decizie definitivă. În ciuda tuturor presiunilor, PSD va merge înainte pentru că avem o datorie faţă de toţi românii. Deciziile trebuie să le luam noi, în interiorul partidului, şi să nu fie forţate din exterior”, afirmă Gabriela Firea într-un comunicat de presă.

Ea mai spune că adversarii îşi vor intensifica atacurile, vor lovi PSD şi vor încerca să profite politic.

„Acum se simte miros de „sânge politic”. Unii, din afara echipei noastre, şi care în mod evident ne sunt adversari, îşi vor intensifica atacurile şi ne vor lovi. Vor încerca să profite politic. Depinde doar de noi cum vom şti să gestionăm acest moment: cu gândul la cei care ne-au votat să aducem o viaţă mai bună românilor şi constienţi de datoria noastră faţă de echipa căreia îi datorăm onestitate, solidaritate, calm. Niciodată nu voi vorbi din afara unei echipe în care am intrat de bunăvoie. Ar fi un gest de laşitate. Ştiam de la început că vor fi momente de succes în politică, dar şi ore care ne vor testa caracterul. „Caracterul unui om nu se arată în momentele de confort, ci în cele de schimbări şi controverse”, spunea Martin Luther King Jr. Am dispreţ pentru cei care se gândesc doar la carieră şi imaginea lor, părăsind la greu familia din care fac parte”, mai susţine primarul Capitalei.

Firea mai spune că au fost momente în care PSD şi-a devorat liderii, prin jocuri de culise şi nopţi ale cuţitelor lungi, momente pe care, ulterior, partidul le-a decontat.

„E lucru dovedit, românii nu empatizează cu trădătorii, sforarii şi intriganţii. Suntem în an Centenar. Împreună trebuie să ne gândim mai mult la ceea ce ne uneşte, decât la ceea ce ne dezbină”, adaugă Gabriela Firea.

Citeşte şi Dăncilă: Decizia instanţei în cazul lui Dragnea ne arată că modul în care în România se aplică legea este sub influenţa arbitrariului

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infractiunea de fals intelectual. Decizia instanţei supreme nu este definitivă.