Firea va propune CGMB o rectificare bugetară: RADET să beneficieze de 3,5 milioane de euro pentru reparaţii

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, marți, că va propune Consiliului General, care va avea ședință săptămâna următoare, o rectificare bugetară, astfel încât RADET să beneficieze de 3,5 milioane de euro, sumă necesară pentru reparațiile urgente care trebuie efectuate la rețelele cele mai afectate.

28 iun. 2016, 10:50
Firea va propune CGMB o rectificare bugetară: RADET să beneficieze de 3,5 milioane de euro pentru reparaţii

Edilul Capitalei a explicat că va supune aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) sumele necesare pentru ca RADET să remedieze în regim de urgenţă avariile existente în reţea:

„Concret, suma care este necesara pentru reparatiile urgente este de 3,5 milioane de euro. Voi propune in prima sedinta de consiliu, care va avea loc saptamana viitoare, o rectificare bugetara care sa prevada aceasta suma pentru ca RADET sa inceapa reparatiile in sistem de urgenta in zonele Mihai Bravu, Banu Manta, Filantropia. Beneficiarii vor fi bucurestenii din sapte cartiere din Bucuresti, ceea ce inseamna un sfert din Capitala tarii”, a precizat Gabriela Firea. 

Primarul General a reamintit ca situatia financiara a RADET este dificila, regia avand in prezent conturile blocate de ELCEN si a anuntat ca, pentru solutionarea acestei probleme, va discuta cu reprezentantii ELCEN si va cere sprijinul primului ministru si ministrului Energiei. 

„In acest moment din conturile RADET se elibereaza sume doar pentru plata salariilor si, din pacate, nu s-a gasit pana acum intelegere pentru eliberarea fondurilor necesare reparatiilor. Eu cred ca dialogul este cel care va debloca aceasta situatie, de aceea ma voi intalni maine cu conducerea Elcen, iar apoi voi solicita o intrevedere la primul ministru dar si la Ministrul Energiei. Cred ca impreuna vom gasi cele mai bune solutii, astfel incat locuitorii Capitalei sa beneficieze de cele mai bune conditii de trai”, a menţionat edilul.

Citeşte şi RISC de izbucnire a unei EPIDEMII la Bucureşti. Licitaţia pentru dezinsecţie şi deratizare, BLOCATĂ

De asemenea, primarul general a afirmat că RADET ar urma să beneficieze, prin PMB, de o sumă importantă din fonduri europene — 187 milioane de euro.

„Din nefericire, procesul pentru pregătirea documentelor necesare deschiderii aplicației la Bruxelles a fost foarte mult îngreunat și încetinit, dar noi astăzi am stabilit calendarul operațional, (…) chiar am propus o devansare a termenului care fusese stabilit inițial pentru martie 2017 (…) să avem toate documentele gata pe 1 octombrie anul acesta”, a spus edilul-șef.

Liderul Sindicatului Liber Independent din RADET, Ioana Stoica, a declarat, la rândul ei, că luni a primit un titlu executor inclusiv pe contul sindicatului și a precizat că acest lucru reprezintă un abuz, fiind vorba de un act ilegal.

Președintele CA al RADET, Gabriel Dumitrașcu, a apreciat că, la întâlnirea cu noul primar general, problemele s-au abordat cu „un suflu nou, dintr-o perspectivă proaspătă” și că „s-a încercat o operaționalizare care să convină tuturor părților”.

Directorul general al RADET, Valentin Vițalariu, a salutat, la rândul său, faptul că Regia ar urma să obțină fonduri pentru realizarea tuturor operațiunilor de mentenanță necesare.

CITEŞTE ŞI: Gabriela Firea, despre dotarea tuturor autobuzelor RATB cu aer condiţionat