Fiscul pregăteşte executarea silită a sute de mii de români

Publicat: Vineri, 28 Septembrie 2018 21:08 // Actualizat: Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 11:31 // Sursa: romaniatv.net

Veste proastă pentru sute de mii de români. Aceștia riscă să fie executați silit de Fisc pentru plata unor datorii. O spune clar și răspicat avocatul Gheorghe Piperea, care a precizat că vizați sunt cei care realizează venituri din activităţi independente şi din profesii liberale.

Foto: capital.ro

„Vorbim de circa 400 de mii de persoane – avocaţi, desigur, practicieni în insolvenţă, executori, notari, experţi contabili, evaluatori, consultanţi, medici, farmacişti, arhitecţi, instructori auto sau sportivi, ziarişti freelanceri - pe scurt, cam tot ceea ce înseamnă coloana vertebrală a societăţii, clasa de mijloc. La care trebuie adăugaţi încă cca 600 de mii de salariaţi care au loc de muncă la aceşti independenţi, în curând falimentaţi de stat. Din 2013 până în prezent, fiscul român nu a făcut minimul efort de a calcula sumele anuale finale pe care persoanele care realizează venituri din activităţi independente le datorează cu titlu de contribuţie la asigurările sociale de sănătate (CASS)", a declarat Piperea pentru Adevărul.ro.

Avocatul precizează că art 75 din Codul fiscal, care dispunea că deductibilitatea CASS se acordă de către Fisc la momentul emiterii Deciziei de regularizare a sănătăţii, a fost abrogat, de unde posibila concluzie că această cheltuială nu ar mai fi deductibilă, „ceea ce ar fi un dezastru".

Concret, Codul Fiscal prevedea că angajatorul plăteşte concediul medical salariatului, urmând ca la regularizare, Casa de Sănătate sau, mai nou, Fiscul să-i deconteze cheltuiala. Adică, angajatorul plătea concediul medical la valoarea de 85% din salariu, sumă care i se scădea din contribuţiile la sănătate pe care le plătea luna următoare. Prin abrogarea acestui articol din Codul Fiscal, concediul medical nu i se mai decontează angajatorului, punându-se sub semnul întrebării achitarea către angajat a sumei aferente concediului medical.

4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANAF concediu medical executare silită fisc
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 sep 07:55
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
CINE A ZIS CA VINDE IN LOC DE CARNATI ORGANE SEXUALE E IN STARE DE ORICE SI DE ACTE TERORISTE DIN CARE REIES IMPLICIT CRIME IN SERIE;FARA NICIO ADRESARE LA NICIUN URS;LA NICIUN DOMN COLONEL;LA NICIUN JURNALIST;LA NICIUN DOCTOR;LA NICIUN AVOCAT SAU LA VREO TREI-PATRU:
29 sep 07:47
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
AM PIERDUT UN CERCEL DE LA O URECHE CU DOUA ARIPI DE INGER:IN AUTOBUZ M-A LOVIT CNV LA PICIOR SI MI-A FACUT RANI DE LA TALPA IN PARTEA MAI DINSPRE SUS:
29 sep 07:04
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
POZA DE PE BANCNOTA DE CINCIZECI DE LEI:A ADUS CINEVA UN PACHET DE TIGARI CADOU PE CARE SCRIA CA SUNT TIMBRATE IN ROMANIA SI AVEAU UN GUST MULT MAI AMAR DECAT GUSTUL NORMAL;AMAR AL TIGARILOR:
29 sep 05:51
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
AU SCOS UNII LA VANZARE ;IN MAGAZINE;CIOCOLATE SAU SUCURI IN COMPOZITIA CARORA AU SCRIS CA AU FOST ADAUGATE IERBURI:UNII DISCUTAU CA AU GRESIT LUNGIMEA UNOR BORDURI CARE ORICUM ERA FOARTE MARE:LA NOI IN FATA BLOCULUI ERAU DOI CU UNIFORME DE MUNCITORI;TRIMISI SA DESPRINDA CATEVA BORDURI SI SA LE ARUNCE AIUREA:
1
EUR
4.6528
RON
12 Dec
noapte -1 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H