Florin Roman, despre relaţia PNL-UDMR: Nu avem o înţelegere cu UDMR. Supărarea lui Kelemen Hunor o să treacă

Deputatul PNL Florin Roman a declarat,marţi, după ce Klemen Hunor a afirmat că relaţia dintre UDMR şi PNL se va strica pe termen mediu şi lung, dacă legea de înfiinţare a Liceului Romano-Catolic va fi atacată la CCR,că liberalii nu au “niciun fel de înţelegere” cu UDMR şi că supărarea "o să treacă".

13 feb. 2018, 10:35
Florin Roman, despre relaţia PNL-UDMR: Nu avem o înţelegere cu UDMR. Supărarea lui Kelemen Hunor o să treacă

„Domnul Kelemen Hunor ar trebui să fie supărat pe cei cu care are înţelegeri. Are înţelegeri politice şi parlamentare cu cei din majoritatea parlamentară, cu PNL nu are niciun fel de înţelegere. Nu există niciun fel de înţelegere. Nu înţeleg de ce este supărat, iar dacă este supărat, o să îi treacă”, a declarat deputatul PNL Florin Roman, solicitat să comenteze declaraţia lui Kelemen Hunor.

PNL şi UDMR au avut colaborări în trecut, însă, „niciodată în timpul unui guvern liberal nu au fost dezrădăcinaci copiii români”, a adăugat deputatul PNL.

„Categoric am avut colaborări cu UDMR, PNL nu a negociat însă şi nu a discuta niciodată chestiuni atât de grave cum se întâmplă acum. Am avut o colaborare parlamentară, guvernamentală, însă niciodată în timpul unui guvern liberal nu au fost dezrădăcinaci copiii români”, a spus Roman.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră greşită atacarea de către PNL la Curtea Constituţională a deciziei de înfiinţare a Liceului Teoretic Romano-Catolic Târgu Mureş, acesta susţinând că relaţia UDMR cu PNL se va strica pe termen mediu şi lung.

Kelemen Hunor a declarat că nu crede că sunt elemente de neconstituţionalitate în decizia de înfiinţare a Liceului Teoretic Romano-Catolic Târgu Mureş, în condiţiile în care Constituţia asigură dreptul minorităţilor de a învăţa în limba maternă.

Citeşte şi: Tomac: PMP şi PNL au atacat la CCR legea privind înfiinţarea Liceului Romano-Catolic. Ambiţiile Ungariei ar trebui reduse