FOCURI DE ARMĂ în Aeroportul Internaţional Sibiu. ÎMPUŞCĂTURĂ auzită în terminalul de pasageri

Mai multe persoane care se aflau în Aeroportul Internațional Sibiu, vineri, cu câteva minute înainte de ora 13.00 au semnalat faptul că în interiorul terminalului de plecări / sosiri s-a auzit un foc de armă. Incidentul nu a fost deocamdată confirmat de conducerea aeroportului, dar cei de la SRI l-au confirmat.

20 iul. 2016, 08:45
FOCURI DE ARMĂ în Aeroportul Internaţional Sibiu. ÎMPUŞCĂTURĂ auzită în terminalul de pasageri

Mai multe persoane prezente în terminalul Aeroportului Internațional din Sibiu, vineri 15 iulie 2016 în jurul ore 12.50 – 13.00, au auzit un foc de armă și o parte din ei s-au panicat. Nu mai puțin de trei persoane au semnalat incidentul.

Am auzit un foc de armă. Sunt sigur că a fost împușcătură pentru că știu cum e sunetul de armă atunci când se trage. Nimeni nu ne-a spus însă nimic. Verificați vă rugăm să nu se fi întâmplat ceva mai grav„, a spus un sibian.

Surse neoficiale spun că arma unui angajat de la SRI s-ar fi descărcat accidental, dar din fericire nimeni nu ar fi fost rănit. Purtătorul de cuvânt al aeroportului internațional Sibiu, a infirmat inițial incidentul.

Noi nu putem să confirmăm acest incident pentru că nu s-a semnalat un astfel de incident„, a spus, luni, Nicoleta Boborodea, purtător de cuvânt al instituției, pentru Ora de Sibiu.

Cei de la Serviciul Român de Informații au confirmat miercuri, 20 iulie, incidentul și faptul că o armă a unui angajat al acestui serviciu s-a descărcat accidental. Incidentul pare să nu fi avut loc în zona publică a terminalului de pasageri, dar zgomotul rezultat în urma împușcăturii s-a auzit în extrem de puternic de către oamenii din zonă.

La data de 15 iulie 2016, la Aeroportul Internaţional Sibiu, un angajat al structurii de securitate aeroport, pe timpul manevrelor de descărcare a armamentului în spaţiile special amenajate şi protejate, a executat un foc accidental în urma căruia nu au rezultat aspecte generatoare de riscuri asociate. Activitatea operaţională a Aeroportului Internaţional Sibiu nu a fost afectată în urma acestui eveniment. Vă mulțumim pentru interesul acordat rolului și activităților SRI„, se arată într-un răspuns oficial al SRI.