Focuri de armă pentru a opri un şofer care şi-a abandonat maşina şi a fugit

Bărbatul care în noaptea de miercuri spre joi a fost urmărit de poliţiştii constănţeni pentru că nu a oprit la semnal şi care şi-a abandonat maşina după ce a intrat într-un gard de beton şi a fugit apoi, oamenii legii trăgând un foc de armă pentru a-l opri, acesta reuşind însă să scape de urmărire, a fost reţinut pentru 24 de ore. De asemenea, au mai fost reţinuţi doi bărbaţi care au încercat să-l ajute să scape de urmările legii.

17 nov. 2018, 08:55
Focuri de armă pentru a opri un şofer care şi-a abandonat maşina şi a fugit

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Constanţa l-au reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, pe bărbatul, în vârstă de 27 de ani, care în noaptea de miercuri spre joi, a intrat într-un gard din beton al unui imobil, pe strada Viilor, ulterior abandonând vehiculul şi fugind, deşi fusese somat de poliţişti, cu foc de armă, să se oprească.

Totodată, poliţiştii rutieri au luat măsura reţinerii faţă de alţi doi bărbaţi, de 27, respectiv 32 de ani, din Constanţa, fiind cercetaţi pentru favorizarea făptuitorului.

Astfel, dintre ceilalti doi reţinuţi, bărbatul în vârstă de 32 de ani s-a prezentat la sediul Serviciului Rutier, unde a declarat că el ar fi fost implicat în accidentul rutier, soldat cu pagube materiale, produs pe strada Viilor, din Constanţa, ulterior fugind de la faţa locului.

Cei trei tineri au fost duşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Constanţa, urmând ca la data de 17 noiembrie, să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

În noaptea de miercuri spre joi, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Constanţa au încercat să oprească în trafic, printr-un semnal regulamentar, un autoturism marca BMW.

Şoferul nu a oprit la semnal, continuându-şi deplasarea pe bulevardul Aurel Vlaicu, apoi pe bulevardul Tomis şi strada Viilor, din cartierul Palazu Mare.

Astfel, poliţiştii rutieri au pornit în urmărirea acestuia, iar şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, intrând cu maşina în gardul din beton al unui imobil de pe strada Viilor. Apoi el a abandonat maşina şi a fugit.

„În timpul urmăririi tânărului în cauză, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Constanţa l-au somat verbal să rămână pe loc, iar pentru că acesta nu s-a oprit, unul dintre poliţiştii a efectuat un foc de armă, în plan vertical. În cele din urmă, profitând de configuraţia zonei, conducătorul auto a ieşit din raza vizuală a poliţiştilor, nefiind posibilă prinderea lui la acel moment”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Judeţene.

Sursa citată menţionează că nu au fost persoane rănite în urma incidentului.