FORMULARUL 600, anunţ de ultima oră pentru contribuabili

Declarația 600 trebuie depusă până la 31 ianuarie 2018 de către cei care au obținut venituri din activități independente în anul 2017 echivalente cu cel puțin 12 salarii minime pe an. Fiscul a anunțat că, de pe 15 ianuarie, formularul poate fi depus, pe lângă ghișeu, și în format electronic. Totodată, ANAF lucrează la introducerea facilității ca acest formular să poată fi depus și din Spațiul Privat Virtual (SPV), variantă care ar scuti de o deplasare la ghișeu sau de trimiterea prin poștă, cu confirmare de primire. 

17 ian. 2018, 14:22
FORMULARUL 600, anunţ de ultima oră pentru contribuabili

În varianta optimă, opțiunea de depunere a Declarației 600 din SPV ar trebui să fie pregătită astfel încât să poată fi utilizată și de persoane care au obligația transmiterii formularului până la 31 ianuarie, însă toate modificările de acest fel sunt operate de Centrul Național pentru Informații Financiare, un organism din Ministerul Finanțelor. Experții pe IT ai ANAF și ai altor structuri din subordinea Ministerului Finanțelor au fost transferați la Centrul Național pentru Informații Financiare, înființat recent. Până la momentul în care formularul 600 va putea fi depus din SPV, de către persoanele care au un astfel de cont, varianta cea mai la îndemână pentru a depune fără deplasare la ANAF este cea prin poștă, cu confirmare de primire. Totodată, de la 15 ianuarie, ANAF a anunțat că formularul va putea fi depus online, de pe portalul www.anaf.ro, dar acest serviciu se adresează doar celor care au certificat digital.

Declarația 600 era utilizată în anii trecuți de persoanele cu activități independente pentru contribuțiile la CAS, însă de anul acesta se depune și pentru cele la CASS, astfel că numărul celor care au această obligație a crescut. 

Mai multe detalii, pe https://www.profit.ro/