Fost lider Ku Klux Klan vrea să candideze pentru un post în Senatul SUA

David Duke, fost lider al organizatiei rasiste Ku Klux Klan (KKK), si-a anuntat intentia de a candida pentru un post in Senatul SUA, din partea statului Louisiana.

24 iul. 2016, 07:51
Fost lider Ku Klux Klan vrea să candideze pentru un post în Senatul SUA

La o zi dupa ce Donald Trump a acceptat oficial candidatura republicana la prezidentiale, David Duke a anuntat pe site-ul sau, ca intr-un moment in care statul american este pe cale sa se destrame si nimeni nu are curajul sa spuna adevarul despre ceea ce se intampla, majoritatea populatiei din aceasta tara are nevoie de o persoana care sa le reprezinte interesele in fata urii violente exagerate lansate impotriva lor de catre institutiile americane si mass-media, transmite Mediafax, citand site-ul politico.com.

Anuntul lui Duke a fost facut in contextul gravelor tensiuni rasiale cu care se confrunta statul american dupa uciderea prin impuscare a unei persoane de culoare si replica acestui eveniment, un atac armat in urma caruia au murit trei ofiteri de politie.

Extremistul este un fost reprezentant statal al New Orleans-ului si candidat la postul de guvernator, respins de Congresul American in urma cu 20 de ani.

CITEŞTE ŞI: Donald Trump, PERICOL pentru EUROPA, iar relaţiile cu SUA se vor complica