Fostul deputat Florin Anghel şi consilierul judeţean Dănuţ Cornea, audiaţi la DNA în dosarul „Ciuperceasca”. UPDATE

Fostul deputat PDL Florin Anghel a ajuns, joi dimineață, la DNA Ploiești unde este audiat în legătură cu afacerea "Ciuperceasca", prejudiciul în acest dosar fiind estimat la 18 milioane lei. Consilierul județean PNL Dănuț Cornea, fost director al Parcului Industrial Plopeni, s-a prezentat şi el, joi, la sediul DNA Ploiești, fiind citat pentru a fi audiat în acelaşi dosar.

10 dec. 2015, 09:38
Fostul deputat Florin Anghel şi consilierul judeţean Dănuţ Cornea, audiaţi la DNA în dosarul „Ciuperceasca”. UPDATE
Potrivit unor surse citate de Agerpres, în perioada în care Anghel a fost președinte al Consiliului Județean Prahova, autoritățile ar fi vândut la prețuri subevaluate zeci de hectare de teren care au aparținut fostei cazărmi Ciuperceasca.

La intrarea în sediul DNA Anghel a declarat că nu știe despre ce este vorba. Conform unor surse, el a fost citat ca suspect, în același dosar urmând a fi audiate mai multe persoane.

Citeşte şi: Ioan Oltean poate fi ARESTAT. Deputaţii au aprobat cererea DNA: „Mi-am făcut bagajul” VIDEO

Concret, în mandatul de președinte de CJ al lui Florin Anghel, aproximativ 40 de hectare de teren, care au aparținut fostei cazărmi Ciuperceasca, au fost trecute din proprietatea MApN în proprietatea Parcului Industrial Plopeni, al cărui acționar unic este Consiliul Județean Prahova.

Ulterior, terenurile respective ar fi fost vândute la prețuri subevaluate, prejudiciul creat astfel fiind estimat la 18 milioane lei.

În acest dosar, ar fi vizați și directorul de atunci al Parcului Industrial Plopeni, consilierul județean Dănuț Cornea, dar și Andreea Cosma, fiica președintelui suspendat al CJ Prahova, Mircea Cosma.

Conform surselor citate, documentele legate de vânzarea respectivelor terenuri ar fi fost întocmite la cabinetul notarial al Andreei Cosma.

Consilierul județean PNL Dănuț Cornea, fost director al Parcului Industrial Plopeni, s-a prezentat şi el joi după-amiază, la sediul DNA Ploiești, pentru audieri. În același dosar, ar urma să fie audiată tot joi și Andreea Cosma, fiica președintelui suspendat al CJ Prahova, Mircea Cosma.

În acest moment, în sediul DNA Ploiești se află Florin Anghel, care ar fi acuzat în acest dosar de instigare la abuz în serviciu.

Anghel a fost președinte al CJ Prahova în perioada 2004-2008, ulterior câștigând un mandat de deputat PDL pentru legislatura 2008-2012.