William Brînză, fost deputat PDL, CANDIDEAZĂ la alegerile prezidenţiale. Cu cine merge în TANDEM VIDEO

Fostul deputat William Brînză este candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Brânză a demisionat din PDL şi intră în cursa pentru Cotroceni în tandem cu Mircea Coşea.

RomaniaTV.net
29 aug. 2014, 12:27
William Brînză, fost deputat PDL, CANDIDEAZĂ la alegerile prezidenţiale. Cu cine merge în TANDEM VIDEO

William Brînză, care a demisionat miercuri din PDL, candidează în tandem cu Mircea Coşea, preşedinte de onoare al PER, pregătit să ocupe funcţia de premier în cazul în care colegul său va câştiga aceste alegeri, scrie Agerpres.

„Noi vom avea un altfel de campanie electorală. Vom fi o echipă de centru, câştigătoare, astfel încât în turul al doilea să fie prezent candidatul PER. Programul de campanie nu va fi strict ecologist. Practic vom promova o ecologie politică prin introducerea şi respectarea principiilor de bază ale ecologiei în conceperea şi implementarea politicii economice şi sociale în sensul respectului instituţiilor statului şi al clasei politice faţă de cetăţean şi natură, faţă de echilibrarea relaţiilor economice şi sociale dintre generaţii şi păstrării şi dezvoltării patrimoniului”, a spus Brînză, vineri, într-o conferinţă de presă.

Ex-democrat-liberalul i-a îndemnat pe cei trei milioane de români din diaspora şi pe rudele acestora din ţară să se prezinte în noiembrie la urne.

‘Cred că prin PER, prin candidatul ecologist William Brînză, aceşti oameni (n.r. românii din diaspora) vor fi reprezentaţi’, a spus Brînză, adăugând însă că ‘va încerca să fie un preşedinte al tuturor românilor’.

Citeşte şi Politicianul care s-a dus la prostituate de 8 Martie. A dus flori „fetiţelor” de Ziua Femeii

Mircea Coşea a precizat că a revenit în activitatea PER după mai mult de un an de pauză.

Am certitudinea că economia românească merge în jos şi ştiu ce am făcut (n.r. pentru remedierea situaţiei).(…) Am de a face cu un regim care sfidează drepturile cetăţenilor şi etapa la care am ajuns după mai mult de 20 de ani cu mari sacrificii. Este o reîntoarcere în trecut (…) Candidatul opoziţiei este o persoană foarte scumpă la vedere şi vorbire, nu are un program şi o viziune şi opoziţia nu face nimic pentru a se remarca şi pentru a-i lămuri pe nehotărâţi că sunt altceva decât actuala putere. Şi atunci datoria mea, chiar şi la vârsta pe care o am, este să reintru în activitate’, a spus Coşea.

El consideră că un candidat la preşedinţia României ‘trebuie să aibă două calităţi – vârsta şi experienţa în străinătate pe care Willian Brînză le are’.

Şeful de campanie al PER pentru alegerile prezidenţiale este preşedintele partidului Dănuţ Pop.

William Brînză şi-a început cariera politică în PRM, partid pe listele căruia a obţinut primul mandat de deputat în 2004. Ulterior, el s-a alăturat dizidenţilor din acest partid adunaţi în jurul lui Corneliu Ciontu ce au format efemerul Partid Popular. Ulterior, s-a alăturat PDL, fiind reales în 2008 ca deputat de Diaspora. De altfel, a condus o vreme şi organizaţia PDL Diaspora, perioadă în care a avut constant dispute cu colegul său de partid, senatorul de Diaspora Riceard Badea.

În 2012, a candidat din nou ca membru PDL, însă cu scandal după ce Monica Macovei s-a opus candidaturii sale întrucât nu ar fi corespuns criteriilor de integritate. Conducerea centrală a decis să treacă peste obiecţiile lui Macovei, însă nici Brînză nu a obţinut al treilea mandat. Ulterior, s-a distanţat de politică rămânând totuşi membru PDL.

Când a demisionat de la şefia PDL Diaspora, la începutul lui 2013, presa a relatat că sediul din Modrogan al organizaţiei a fost golit, dispărând inclusiv caloriferele şi prizele, spaţiul fiind practic devastat. Pedeliştii au dat vina pe Brînză, dar acesta s-a apărat spunând că mobilierul şi restul facilităţilor erau închiriate de la o firmă care şi le-a recuperat când contractul de închiriere nu a mai fost prelungit.