Teodor Baconschi, fostul ministru de Externe: Orice târfă dă lecţii poporului român. Ţopârlănia ne distruge

Fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, a avut o declaraţie virulentă asupra clasei politice din România.

20 aug. 2014, 10:06
Teodor Baconschi, fostul ministru de Externe: Orice târfă dă lecţii poporului român. Ţopârlănia ne distruge

Declaraţiile sale se răsfrâng şi asupra alegerilor prezidenţiale sau asupra neamului românesc. El afirmă că nivelul vieţii publice a coborât neîncetat.

„Toparlania distruge Romania. De cativa ani buni suntem izolati international si tot mai dispretuiti. Nivelul vietii publice a coborat neincetat. Neamul prost s-a cocotat pe platouri, pe functii ministeriale, pe candidaturi la presedintie. Tot ce era mai obscur, mai necioplit si mai fals a iesit la luminile rampei. Incultura e trendy. Arivismul, un succes invidiat. Orice tarfa da lectii poporului roman. Un sfert din acest popor a emigrat. Un alt sfert se ascunde, scarbit. Jumatatea ramasa crede ca ce vede la televizor e viata insasi. Si voteaza, pentru a legitima nimicul cleios in care ne-am afundat”, scrie fostul ministru Teodor Baconschi, pe Facebook.

Baconschi nu este la prima declaraţie uluitoare. La începutul anului, fostul ministrul de externe al României a ironizat accidentul de schi căruia i-a căzut victimă fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher. El a scris pe Facebook despre avantajele de a avea un astfel de accident într-un staţiune exclusivistă din Franţa.

„Orice lucru rău are şi avantaje: de pildă să schiezi în Franţa, unde elicopterul vine în 5 minute şi intri pe mâna unor neurochirurgi excepţionali. Schumi ştie de ce!”, a scris fostul ministru de externe al României, Teodor Baconschi, pe contul său de Facebook.