Fostul preşedinte al Curţii de Apel Constanţa, trimis în judecată pentru corupţie

Publicat: Miercuri, 03 Ianuarie 2018 12:19 // Actualizat: Miercuri, 03 Ianuarie 2018 12:19 // Sursa: romaniatv.net

Fostul preşedinte al Curţii de Apel Constanţa Nicolae Stanciu a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţoiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă, luare de mită şi fals în declaraţii. Acesta este acuzat că a primit obiecte de mobilier de la un bărbat, trimis şi el în judecată în dosar, pentru obţinerea de soluţii favorabile în dosarele în care era implicată firma acestuia.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Nicolae Stanciu, judecător, la data faptelor preşedinte al Curţii de Apel Constanţa, pentru trafic de influenţă, luare de mită şi fals în declaraţii, dar şi a lui Vasile Costea, administrator al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi dare de mită.

Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie-decembrie 2012, Stanciu Nicolae a pretins şi primit de la Costea Vasile mai multe obiecte de mobilier în valoare de 14.815.03 lei. Obiectele respective au fost livrate la locuinţa magistratului, în data de 21 decembrie 2012.

”În schimbul acestor foloase, inculpatul Stanciu Nicolae a promis că îşi va exercita influenţa derivată din calitatea sa de preşedinte al Curţii de Apel Constanţa asupra magistraţilor ce urmau să instrumenteze dosarele care priveau societatea omului de afaceri, în aşa fel încât acesta să obţină soluţii favorabile”, precizează DNA.

Potrivit procurorilor, promisiunea s-a concretizat ulterior, în cursul anului 2014, cu ocazia soluţionării unui dosar înregistrat pe rolul Curţii de Apel Constanţa având ca obiect plângerile formulate de concurenţii societăţii inculpatului Costea Vasile în cadrul unei proceduri de achiziţii publice.

”Această cauză s-a finalizat cu pronunţarea unei decizii prin care au fost respinse acele plângeri, contractul rămânând atribuit firmei administrate de inculpatul Costea Vasile”, mai spun procurorii.

Aceştia susţin că în declaraţia de avere întocmită la data de 12 iunie 2013, Stanciu Nicolae nu a declarat suma de 14.815 lei, reprezentând contravaloarea obiectelor de mobilier.

În cauză s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului în vederea confiscării foloaselor necuvenite reprezentate de obiectele de mobilier, iar dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa, cu propunere de a se menţine măsura asigurătore dispusă în cauză.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Curtea de Apel Constanţa dna judecător Constanţa Nicolae Stanciu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6975
RON
19 Jan
noapte 0 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H