Fostul preşedinte Ion Iliescu şi-a sărbătorit ziua de naştere. Klaus Iohannis i-a trimis un buchet de flori

Fostul preşedinte Ion Iliescu şi-a sărbătorit, vineri, 3 martie, ziua de naştere. Preşedintele de onoare al PSD nu a făcut public programul zilei. În anii precedenţi participa la un concert aniversar la Ateneul Român.

03 mart. 2017, 07:53
Fostul preşedinte Ion Iliescu şi-a sărbătorit ziua de naştere. Klaus Iohannis i-a trimis un buchet de flori

UPDATE.  Klaus Iohannis a fost printre primii care i-au făcut urări și i-au trimis flori fostului șef de stat.

Fostul preşedinte Ion Iliescu împlineşte, vineri, 3 martie, 87 de ani. Pe 4 martie este ziua de naştere a soţiei sale, Nina.

În ultimii ani membrii Clubului de la Bucureşti organizau în cinstea fostului preşedinte un concert aniversar la Ateneul Român.

Citeşte şi: Ion Iliescu, felicitat de ziua de naştere de Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş. Ce cadouri a primit

În 2014, preşedintele de onoare al PSD a participat la concertul privat, oferit în cinstea sa de către membrii Clubului de la Bucureşti, prima parte a zilei fiind alături de familie.  În 2013, preşedintele de onoare al PSD şi-a petrecut ziua de naştere acasă, alături de soţia sa, Nina, iar seara a mers la Ateneu, unde s-a lansat o carte despre el. Un alt concert aniversar a fost organizat în 2012, tot la Ateneul Român, Ion Iliescu fiind felicitat, la finalul evenimentului de către invitaţii săi, cu care a ciocnit o cupă de şampanie.

Ion Iliescu este cea mai marcantă figură a României de după Revoluţia din 1989

Fostul președinte al României a fost școlit la Universitatea din Moscova, Rusia, având profesia de hidrolog.

Iliescu a intrat în PCR în 1953 și a devenit membru al Comitetului Central al PCR în 1965.

În seara zilei de 22 Decembrie 1989, se află printre principalii fondatori ai Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi devine Preşedinte al CFSN, organism al puterii provizorii de stat şi, în acelaşi timp, un comandament ad-hoc având misiunea protejării şi consolidării victoriei revoluţiei.

La 20 mai 1990 a fost ales Preşedinte al României, pe perioada Adunării Constituante, de doi ani, aşa cum se prevedea în Legea Electorală, conform căreia s-au organizat primele alegeri libere, după aproape o jumătate de secol de totalitarism. La alegerile prezidenţiale din 11 octombrie 1992, primele alegeri organizate în conformitate cu noua Constituţie, a obţinut 7.297.551 voturi, – adică 61,5% din totalul de 11.910.609 voturi exprimate, conform biografiei de pe blog.