Fostul primar din Caracal şi mai mulţi funcţionari, ridicaţi în urma unor percheziţii

Aproximativ 40 de persoane suspectate de evaziune fiscală au fost ridicate de procurorii DIICOT, miercuri, în urma unor percheziţii. Sursele judiciare au afirmat că printre cei duşi la audieri se află şi fostul primar din Caracal, Gheorghe Anghel, şi mai mulţi funcţionari din Primăria Caracal.

13 nov. 2013, 09:54
Fostul primar din Caracal şi mai mulţi funcţionari, ridicaţi în urma unor percheziţii

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Olt, Claudia Radu, miercuri dimineaţă au avut loc opt percheziţii în Caracal şi Drăgăneşti, iar în urma acestora au fost ridicate şi duse la audieri la sediul DIICOT din Slatina aproximativ 40 de persoane, scrie Mediafax.

„Persoanele ridicate sunt suspectate de constituirea unui grup infracţional organizat şi se pare că în trecut ar fi săvârşit infracţiuni de evaziune fiscală şi înşelăciune”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt.

Conform unor surse judiciare, printre persoanele suspectate în acest dosar se află şi fostul primar din Caracal Gheorghe Anghel, care a fost ridicat de anchetatori şi dus la audieri.

De asemenea, în acest dosar ar fi vizaţi mai mulţi funcţionari din Primăria Caracal care ar fi implicaţi, alături de fostul edil, în infracţiuni de evaziune fiscală prin care statul ar fi fost prejudiciat cu peste un milion de euro, afirmă sursele citate.

Gheorghe Anghel are 66 de ani şi a fost primar în Caracal timp de 21 de ani. Astfel, Anghel a fost primar în perioada 1984-1989, iar apoi a fost ales din nou în 1996. De atunci, el a câştigat toate alegerile, până în anul 2012. El a fost membru PSD până la sfârşitul anului 2011, când a trecut la UNPR.

Citeşte şi Percheziţii la persoane suspectate de înşelăciune prin contracte de consultanţă la produse farmaceutice