Fotbalist de la FCSB, implicat într-un dosar cu cămătari şi executări silite. DIICOT a intervenit IMEDIAT

DIICOT a destructurat o grupare de cămătari, în care erau implicați avocați și executori judecătorești. Numită "Dama cu Camelii", gruparea a avut ca victimă și un fotbalist de la FCSB.

15 oct. 2017, 08:36
Fotbalist de la FCSB, implicat într-un dosar cu cămătari şi executări silite. DIICOT a intervenit IMEDIAT

Eduard Stăncioiu, portarul de la FCSB, ar fi căzut în capcană în momentul în care a cumpărat un teren în Cluj. Prețul a fost de 20.000 de euro, însă gruparea a încercat să-l execute silit pe acesta pentru 70.000 de euro. Fotbalistul a scăpat fără să fie păgubit doar după ce procurorii DIICOT au intrat pe fir. Stăncioiu dăduse o parte din bani, însă cămătarii sperau să poată mări datoria cu 25.000 de lei pentru că ar fi existat întârzieri și așa-zise cheltuieli cu executorul judecătoresc. Aceştia voiau să scoată la licitație bunurile lui Stăncioiu și apoi să fie cumpărate la prețuri mult mai mici în licitații aranjate, prin interpuși.

Interceptări din dosarul cămătarilor de lux: „Bine că a semnat, îi luăm tot! I-o luăm şi pe mă-sa dacă nu dă banii!”

Iată câteva dintre convorbirile dintre suspecți și avocați conform stirileprotv.ro:

Suspect: Auzi, a transferat ăla aia, mă mânca-ţi-aş, când ţi-am zis să ne grăbim…(…) O să-i zic aşa: că eu am plecat în vacanţă de Paşti şi am lăsat documentele la ţine la avocatul meu…

Avocat: Da, să-i zici, dom’le i-am lăsat 2000 euro la avocat, ca să înceapă executarea.

Suspect: M-am certat şi cu el vreo oră la telefon (…) Că domne, că nu se face aşa, că eu o să îţi vărs banii, da’ banii aia de cheltuieli nu o să-i vezi niciodată de la mine …

Liderul grupului infracţional: Da! Cât ai băgat la cheltuieli?

Suspect: Păi i-a băgat ăla 150 de milioane şi nea Popa 100, 250 de milioane (n.r. – lei vechi).

Eduard Stăncioiu a încercat să se înțeleagă cu suspecții. A dorit să le dea acestora 10.000 de lei pentru a opri executarea silită.