Franţa: Un ministru, agresat sexual de o studentă

Emmanuel Macron, tînărul ministru francez al Economiei, a fost nevoit să depună o plângere la poliţie pentru hărţuire sexuală din partea unei studente care i-a trimis mesaje erotice pe mesageria personală.

26 feb. 2016, 12:06
Franţa: Un ministru, agresat sexual de o studentă

Ministrul Emmanuel Macron a primitdin partea studentei corespondenţă explicită, însoţită de fotografii erotice. Tînăra care îl hărţuieşte sexual pe ministrul din cabinetul premierul francez Manuel Valls este de origine gaboneză şi are 29 de ani. În urma plângerii ministrului, tânăra a fost arestată pentru „mesaje repetate de hărţuire pentru a tulbura liniştea altei persoane”, potrivit surselor judiciare franceze citate de publicaţia Midi Libre.

Studentă în Drept, gaboneza a fost vizitată de poliţia judiciară care a recurs la percheziţii şi la confiscarea computerului şi telefonului ei personal.

Citeşte şi A divorţat pentru Busu de la Meteo. Florin Busuioc are o relaţie cu o fostă studentă

Gaboneza a fost supusă şi unui interogatoriu, dar şi unui control psihiatric. Tînăra nu prezintă însă niciun pericol, dar autoritîţile franceze au recurs la aceste măsuri dată fiind personalitatea celui pe care îl hărţuieşte.

Din august 2014, Franţa a doptat o lege prin care interzice „hărţuirea prin mijloace electronice” a persoanelor. Cei care nu respectă această lege riscă o pedeapsă de până la un an de închisoare şi o amendă de 15.000 de euro.