Fraţii Micula şi Victoraş, pictaţi pe pereţii bisericii pe care au ctitorit-o

Biserica Ortodoxă din Ştei (Bihor) a fost ridicată cu ajutorul financiar substanţial al fraţilor Micula, deţinătorii mărcilor Izvorul Minunilor şi Frutty Fresh. Efortul lor nu a rămas nerăsplătit, aşa că miliardarii se găsesc acum frumos zugrăviţi pe pereţii interiori ai aşezământului, alături de Victor, pozând în postură de ctitori.

03 mart. 2017, 12:28

Fraţii Micula sunt recunoscuţi pentru mecenatul lor pe plan local. După ce s-au îmbogăţit peste măsură din afaceri cu ape minerale, sucuri şi produse alimentare tip fast-food, fraţii Micula au sprijinit o serie de proiecte de dezvoltare locală.

Unul dintre acestea a fost ridicarea Bisericii Ortodoxe din oraşul Ştei, Bihor, ce poartă hramul Sfintei Treimi. Gestul lor mărinimos a fost răsplătit de ierarhi prin zugrăvirea fraţilor Micula, alături de Victor, fiul lui Viorel, pe pereţii bisericii, aşa cum se proceda cu voievozii ctitori de biserici din timpurile vechi.

Cei trei sunt portretizaţi în straie vechi, iar numele lor sunt scrise cu caractere chirilice. 

Imaginea lui Victor Micula în straie ţărăneşti este în total contrast cu imaginea lui din viaţa reală. Tânăr şi bogat, Victor se bucură din plin de viaţă. Conduce un Ferrari, îi plac sporturile extreme, zboară cu avionul şi elicopterul ori de câte ori are ocazia. Nu s-a dat în vânt după şcoală şi a avut probleme cu Bac-ul, însă le-a uitat repede, la petreceriloe estivale de pe litoral.