Fundaţia lui Victor Ponta. Ce foşti miniştri se regăsesc pe lista membrilor fondatori. Nume-surpriză în board

Fundaţia lui Victor Ponta va fi lansată oficial în luna februarie. "Black Sea Regional Projects 2020" (BSRP) se defineşte drept "primul "Think Tank" românesc care propune o viziune regională". Pe lista fondatorilor fundației  apar foști miniștri şi consilieri, dar și fostul premier georgian, Irakli Garibashvili, care este "membru de onoare". Începând de vineri, fundația are și o pagină de Facebook.

22 ian. 2016, 14:16
Fundaţia lui Victor Ponta. Ce foşti miniştri se regăsesc pe lista membrilor fondatori. Nume-surpriză în board

Victor Ponta a scris, vineri, pe Facebook, că, fundaţia sa, „Black Sea Regional Projects 2020” (BSRP), va fi lansată oficial în a doua jumătate a lunii februarie.

Pe pagina de Facebook a fundaţiei, lansată vineri, BLACK SEA REGIONAL PROJECTS 2020 (BSRP) este descrisă drept „primul „Think Tank” românesc care propune o viziune regională”.

LISTA MEMBRILOR FONDATORI

– Victor Ponta
– Daniel Constantin
– Nicolae Bănicioiu
– Mirel Palada
– Geanina Pușcașu
– Robert Cazanciuc
– Sorin Câmpeanu
– Florin Jianu
– Cristian Socol
– Marius Nica
– Dan Sultănescu

Honorary Member of the Board
– Irakli Garibashvili

Victor Ponta a mai anunţat că, de săptămâna viitoare, se vor alătura ca membri ai BSRP, „doi prieteni și parteneri – Eugen Teodorovici (fost ministru de finanțe) și Titus Corlățean (fost ministru de externe)”.

Potrivit prezentării de pe reţeaua de socializare, „BSRP își propune să fie un „Think Tank” de prim nivel în regiune, care să elaboreze studii și strategii regionale pentru instituții, alte Fundații sau chiar investitori publici și privați.”

Fundaţia vrea „să își asume activ rolul de catalizator regional și să transfere modelul de bună practică, recunoscut la nivel european si transatlantic, al unei economii caracterizate de o creștere sustenabilă”, „să promoveze întărirea (sau relansarea) parteneriatului între România și toate țările cu potențial de colaborare regională, în special în domeniile: economic, infrastructură, energie, agricultură, mediu, dar și educație, justiție, cultură” şi „să folosească experiența profesională și portofoliul relațional al membrilor și partenerilor săi pentru interesul dezvoltării României și a celorlalte țări din regiune”:

„Foști membri ai unui Guvern cu rezultate concrete în domeniul economic și social (apreciate unanim), aceștia reprezintă o resursă umană care nu trebuie ignorată sau irosită. De altfel, în documentele constitutive ale BSRP se regăsește intenția membrilor fondatori de a coopta și alte personalități ca membri de onoare, membri activi sau parteneri colaboratori.

Azi putem anunța deja că fostul Prim-Ministru al Georgiei – Irakli Garibashvili – a acceptat să se alăture Boardului ca Membru de Onoare. Invitații au fost adresate altor foști sau actuali oameni politici, oameni de știință sau membri ai societății civile din țările din regiune, din Europa și din SUA”.

Totodată, fundaţia îşi propune „să elaboreze și să pună la dispoziția instituțiilor publice și private, opiniei publice naționale și internaționale puncte de vedere, analize și strategii competente și eficiente privind dezvoltarea proiectelor și parteneriatelor între țările din Regiunea Mării Negre, a Orientului Apropiat și a Balcanilor.”

BSRP „nu se va implica în disputele de politică internă”: „Acestea trebuie să rămână un obiect de activitate strict al partidelor politice. Nu va promova partizanatul și sectarismul politic sau ideologic. Pentru reușita marilor proiecte regionale este absolut necesară atât colaborarea transpartinică pe termen mediu și lung, cât și folosirea tuturor resurselor intelectuale de înalt nivel disponibile.  Nu va finanța campanii politice. Nu va promova și nici nu va sprijini interese private aflate în contradicție cu interesul public din România și din celelalte state din regiune.”