Gabriela Firea a spus că doreşte ca bucureştenii să fie consultaţi dacă doresc să suporte costurile demolării Cathedral Plaza

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) transmite, miercuri, referitor la afirmaţiile făcute de primarul Capitalei, Gabriela Firea, într-o emisiune televizată despre realizarea unui sondaj legat de demolarea clădirii de birouri Cathedral Plaza, că edilul a spus că doreşte ca bucureştenii să fie consultaţi dacă doresc să suporte costurile „de ordinul milioanelor de euro” pentru demolarea Cathedral Plaza, nu dacă să respecte hotărârea unei instanţe.

RomaniaTV.net
17 mai 2017, 13:21
Gabriela Firea a spus că doreşte ca bucureştenii să fie consultaţi dacă doresc să suporte costurile demolării Cathedral Plaza

„Primarul General NU a afirmat că doreşte realizarea unui sondaj în care să întrebe bucureştenii dacă să respecte sau nu hotărârea unei instanţe, declaraţia Edilului Şef fiind scoasă din context. Aşa cum a reiterat în repetate rânduri Primarul General, Primăria Municipiului Bucureşti respectă şi va respecta întotdeauna legea şi va lua toate măsurile legale pentru protejarea atât a banului public, cât şi a patrimoniului oraşului”, transmit reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Aceştia spun că edilul s-a referit la faptul că bucureştenii ar trebui întrebaţi dacă sunt sau nu de acord să suporte costurile demolării clădirii de birouri Cathedral Plaza, aflată printre cele mai înalte din Capitală, întrucât demolarea acesteia ar însemna costuri „de ordinul milioanelor de euro”, iar hotărârea emisă de instanţa de judecată nu precizează pe cheltuiala cui se va face această demolare.

„Considerăm că reducerea soluţionării unei probleme reale la simple interpretări nefundamentate, tendenţioase şi denigratoare nu reprezintă în nici un caz o abordare constructivă, adevăratul subiect fiind complet ignorat: se pare că nici una dintre persoanele care au interpretat declaraţia Primarului General nu este preocupată de faptul că ar putea plăti, alături de ceilalţi bucureşteni, o sumă colosală pentru corectarea unor erori făcute cu mulţi ani în urmă”, subliniază PMB. 

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a făcut referire, într-o emisiune televizată, la realizarea unui sondaj privind demolarea clădirii de birouri Cathedral Plaza, ce a stârnit un val de reacţii critice pe reţelele de socializare.

Primăria Capitalei anunţa, vinerea trecută, că a trimis la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale o cerere de eliberare a avizului necesar desfiinţării clădirii de birouri Cathedral Plaza, după ce Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti a spus că decizia Primăriei Municipiului Bucureşti de a aloca fonduri pentru stabilirea modalităţilor de desfiinţare a construcţiei Cathedral Plaza este o procedură fără finalitate.

 „Afirmaţia potrivit căreia „decizia Primăriei Municipiului Bucureşti de a aloca fonduri pentru stabilirea modalităţilor de desfiinţare a construcţiei Cathedral Plaza este o procedură fără finalitate” este hazardată şi profund nedreaptă”, susţine municipalitatea ca răspuns la mesajul Arhiepiscopiei şi spune că aceasta „ar trebui să ştie foarte bine că o sentinţă judecătorească nu poate fi adusă la îndeplinire prin încălcarea legii”.

Săptămâna trecută, arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti Ioan Robu a declarat că, în opinia sa, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, „fuge de obligaţia de a da decizia de demolare” în cazul Cathedral Plaza, el explicând că în această problemă nu s-a ajuns la niciun acord. El a spus că există o hotărâre definitivă de demolare a imobilului, dar că în această problemă nimeni nu vrea să facă primul pas.