PROTEST cu GĂINI în curtea sediului ACL. La gâtul lor scria: „Sunt Iohannis. Mi-e frică de dezbatere” VIDEO

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. În jur de 50 de găini, unele moarte, au fost aruncate peste gard, în curtea sediului ACL. La gâtul lor era agăţat un bilet cu mesajul: "Sunt Iohannis şi mi-e frică de dezbatere". La sediul ACL a ajuns şi poliţia care face verificări pentru prinderea celor care au aruncat păsările peste gard. 

11 nov. 2014, 09:46
PROTEST cu GĂINI în curtea sediului ACL. La gâtul lor scria: „Sunt Iohannis. Mi-e frică de dezbatere” VIDEO

Găinile au fost aruncate în curtea ACL marţi, cu puţin timp înainte de sosirea preşedintelui PPE, Joseph Daul, la întâlnirea cu Klaus Iohannis, Vasile Blaga şi Anca Boagiu.

 

Citeşte şi: POLIŢIA, la sediul ACL pentru a ancheta CAZUL GĂINILOR. Alina Gorghiu: Îmi provoacă scârbă

Purtătorul de cuvânt al ACL, Alina Gorghiu, a declarat că este o „campanie fără precedent”, care îi provoacă „scârbă”. 

„Este o campanie fără precedent. O campanie de o violenţă extremă, o campanie care ma ingrozeşte si imi provoacă scârbă. Nu ati văzut niciodată de la Revoluţie o campanie care sa atingă un aşa nivel de mojicie (…)”, a declarat Alina Gorghiu.

Purtătorul de cuvânt al ACL a arătat că „mizeria” de marţi constituie un „atac la tot ce se inseamna statul de drept”. Gorghiu a precizat că ACL a sesizat Poliţia, aceasta urmând să stabilească cine sunt cei care au aruncat găinile în curtea ACL.

Joseph Daul, preşedintele Partidului Popular European (PPE), se află în România unde va avea mai multe întâlniri. Prima întâlnire oficială a avut loc la Palatul Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu.

Joseph Daul, preşedintele PPE, se întâlneşte marţi în România cu Băsescu, Iohannis şi partidele de dreapta

Ulterior, Joseph Daul va merge să se întâlnească cu liderii de dreapta din România, prima întâlnire fiind cu Partidul Mişcării Populare (PMP), iar a doua cu cei de la UDMR, formaţiunea lui Kelemen Hunor. Ultima întâlnire va fi cu PNL şi cu Klaus Iohannis, alături de care va apărea într-o conferinţă de presă.

Mai mult, Joseph Daul va merge marţi după-amiază într-o vizită în judeţul Călăraşi împreună cu Klaus Iohannis, iar seara vor avea apariţii televizate împreună.