Galuşte de mere în sos mentolat

Mod de preparare Galuste de mere in sos mentolat.

07 iul. 2018, 06:46
Galuşte de mere în sos mentolat

1. Se freaca margarina cu zaharul pudra pana se spumeaza. Merele curatatede coaja si samburi se taie in cubulete mici care se stropesc cu sucul de la lamaie apoi se amesteca cu o lingurita de zahar vanilat, o lingurita de scortisoara pudra si pesmetul alb. Amestecul de mere se toarna peste margarina frecata si se amesteca bine pana obtinem un amestec omogen care se lasa cel putin 30 de minute la frigider, sa se intaresca. Biscuitii se maruntesc la robot sau se piseaza. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si o lingura de zahar vanilat.

2. Din amestecul de mere din frigider se fac mici galusti care se trec prin albusurile spuma apoi prim biscuitii maruntiti.
Se incinge uleiul in tigaie apoi se prajesc galustile, pana ce devin aurii si crocate la suprafata. Se scot pe servetele absorbante pentru a scapa de surplusul de ulei.

3. Galbenusurile se amesteca cu siropul de menta apoi la bain marin se amesteca continuu cu un tel pana ce sosul se ingroasa ca o smantana, cu textura pufoasa, aerata.

Galustele de mere se servesc reci ,stropite cu sos de menta.

Lista ingredientelor o gasesti aici.