Gelu Diaconu, plângere la CSM împotriva lui Doru Ţuluş

Fostul șef al Fiscului, Gelu Diaconu, anunță că a depus o plângere la CSM împotriva procurorului Doru Țuluș. Diaconu a fost demis în urma unor acuzații de corupție, însă DNA a clasat dosarul după aproape trei ani.

13 dec. 2018, 08:31
Gelu Diaconu, plângere la CSM împotriva lui Doru Ţuluş

Plângere pe numele procurorului Doru Țuluș. Fostul șef al Fiscului, Gelu Diaconu, a anunțat că a depus o plângere la CSM împotriva lui Țuluș după ce dosarul în care acesta l-a anchetat a fost clasat de DNA pe motiv că fapta nu există.

Fostul șef al Fiscului, Gelu Diaconu, anunță, într-o postare pe Facebook, că a depus o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii împotriva procurorului Doru Țuluș, după ce dosarul în care acesta l-a anchetat a fost clasat de DNA în luna august pe motiv că ”fapta nu există”. DNA l-a acuzat pe Diaconu în februarie 2016 de fapte de abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului într-un dosar referitor la cheltuirea fondurilor europene destinate integrării romilor, fiind ulterior demis din funcție de premierul Cioloș. Cercetările continuă în dosar față de Mădălin Voicu. Fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut revocarea lui Țuluș de la DNA, iar CSM a decis în luna iulie ca procurorul să-și continue activitatea la Parchetul General.

DNA l-a acuzat pe Gelu Diaconu în 2016 de abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului, iar mai apoi a fost demis din funcție de premierul de la acea vreme, Dacian Cioloș. Gelu Diaconu a anunțat şi că urmează să se adreseze cu o plângere penală împotriva lui Țuluș, Secţiei de inverstigare a infracţiunilor din justiţie.