GENT – VIITORUL 5-0. Eşec usturător pentru echipa Hagi, la debutul în cupele europene

GENT-VIITORUL CONSTANTA a reprezentat primul meci european din istoria clubului de la malul mării, dar şi un eşec usturător. Belgienii de la Gent, fosta echipă a lui Mircea Rednic, nu au avut deloc milă de debutanţii de la Viitorul şi le-au administrat un 5-0 sec, care a dinamitat şi teoretic, şi practic, toate speranţele echipei lui Hagi la un al doilea tur în Europa League.

28 iul. 2016, 17:11
GENT – VIITORUL 5-0. Eşec usturător pentru echipa Hagi, la debutul în cupele europene

GENT-VIITORUL 5-0. Gazdele au deschis scorul relativ repede, în minutul 16, prin Stefan Mitrovici şi s-au desprins în minutul 37, după o reuşită a lui Kalifa Coulibaly. 2-0 a fost şi scorul pauzei, dar la reluare Coulibaly a reuşit rapid dubla (min. 50), iar din acel moment a devenit clar că singura necunoscută în această partidă era scorul final. A fost 5-0, după golurile lui Laurent Depoitre (min. 56) şi Renato Neto (min. 66), iar peste o săptămână elevii lui Hagi pot doar să spere că nu se vor face de râs chiar acasă şi vor reuşi să puncteze măcar la impresia artistică.

Meciul retur dintre Viitorul şi Gent va avea loc pe 4 august.

GENT-VIITORUL CONSTANTA LIVE VIDEO ONLINE. „Avem mult respect faţă de adversari, sunt mult mai experimentaţi, dar suntem încrezători. Mergem acolo să facem o impresie foarte bună, să marcăm şi să facem un meci bun. Bineînţeles, nu este doar meciul de acolo, sunt două partide şi trebuie să dăm tot ce avem mai bun. Avem şi calitate individuală, dar trebuie să jucăm foarte bine colectiv”, a spus Gheorghe Hagi, la plecarea în Belgia.

GENT-VIITORUL CONSTANTA LIVE VIDEO ONLINE. Viitorul este gata de prima experiență în cupele europene! Joi seara, echipa lui Gică Hagi joacă pe terenul lui Gent, în turul 3 preliminar al UEFA Europa League. Deși belgienii au ajuns în sezonul trecut până în optimile UEFA Champions League, Hagi nu se teme și nu se mulțumește cu un singur gol marcat.

„Suntem fericiți, suntem un club tânăr, este prima noastră experiență internațională. Atmosfera la echipă este una foarte bună și avem mult entuziasm. Gent are mai multă experiență decât noi, a fost și campioana Belgiei, a trecut de grupele UEFA Champions League. Vrem să marcăm goluri la Gent, în viață și în sport nimic nu este imposibil! Încercăm să jucăm un fotbal ofensiv, să înscriem mai mult decât ei, sper că o să fie un meci foarte frumos. Important este să nu ne depășească presiunea”, a spus Hagi, la conferința de presă din Belgia.

Fostul mare internațional român s-a lăudat cu Academia sa în Belgia, pe care o consideră cea mai bună din țară.

„Avem cea mai bună Academie din România, tot ce antrenăm încercăm să facem în teren. În România, trebuie să investim în tineri foarte mult. Eu vreau să respectăm principiile noastre de bază: posesia și presiunea”.

La o săptămână după eliminarea lui CSMS Iaşi, alte două echipe româneşti intră în competiţie în Europa League.

Pandurii şi Viitorul se află printre cele 58 de echipe care vor juca în această seară în turul 3 preliminar al celei de-a doua competiţii europene a cluburilor.

Şi echipe din campionate de top ale Europei vor juca astăzi. Saint-Etienne primeşte replica lui AEK Atena, Lille joacă tot pe teren propriu, contra celor de la Qabala, iar West Ham are meci în Slovenia, la Domzale.

Şi italienii de la Sassuolo vor debuta în competiţiile continentale în Elveţia, la Lucerna.

Programul meciurilor din turul 3 preliminar al Europa League