Ger apocaliptic: Temperaturile au ajuns la minus 67 de grade Celsius

Temperaturile au scăzut până la minus 67 de grade Celsius în unele zone din regiunea rusă Iakutia, informează site-ul agenţiei Tass, prezentând imagini din localităţi situate în această provincie din Extremul Orient rus.

18 ian. 2018, 17:38
Ger apocaliptic: Temperaturile au ajuns la minus 67 de grade Celsius

În satul Tomtor s-au înregistrat minus 65 de grade Celsius, iar în alte zone temperaturile au coborât recent până la -67 de grade Celsius.

În oraşul Iakuţk, temperatura a fost de minus 60 de grade Celsius.

Valea Oimiakon din regiunea rusă Iakutia este cea mai friguroasă zonă locuită permanent de pe Terra, iar satul Tomtor este considerat polul frigului din emisfera nordică. În această zonă, s-a înregistrat în februarie 1933 temperatura de minus 67,7 grade Celsius, informează Mediafax.

Citeşte şi Ger de crapă pietrele, temperaturi resimţite de MINUS 32 de grade Celsiu. Mai multe persoane au ajuns la spital

Valea Oimiakon din regiunea rusă Iakutia este cea mai friguroasă zonă locuită permanent de pe Terra, iar satul Tomtor este considerat polul frigului din emisfera nordică. În această zonă, s-a înregistrat în februarie 1933 temperatura de minus 67,7 grade Celsius.