Germania: Mii de kurzi au protestat la Hanovra împotriva ofensivei turce asupra oraşului sirian Afrin

Aproximativ 11.000 de persoane au protestat în oraşul german Hanovra împotriva ofensivei militare în curs de desfăşurare condusă de Turcia asupra zonelor cu populaţie kurdă din nordul Siriei, a anunţat poliţia germană, relatează dpa.

17 mart. 2018, 20:26
Germania: Mii de kurzi au protestat la Hanovra împotriva ofensivei turce asupra oraşului sirian Afrin

Demonstraţiile din Hanovra au fost în general paşnice, cu doar câteva mici ciocniri între protestatari şi poliţie. Cel puţin două persoane au fost arestate.

Organizatorii au anunţat că aproximativ 15.000 de persoane vor participa la două marşuri de protest în cursul zilei de sâmbătă.

Forţe de poliţie au fost desfăşurate în număr mare pentru a asigura ordinea în timpul protestului.

Kurzi din mai multe oraşe germane au protestat în ultimele săptămâni împotriva ofensivei din Afrin.

Germania găzduieşte cea mai importanta comunitate de imigranţi turci, care depăşeşte trei milioane de persoane.

Oraşul sirian Afrin este asediat de forţe turceşti şi rebelii sirieni aliaţi. Zilnic au loc bombardamente asupra oraşului, determinând mii de persoane să se refugieze în zone din apropiere.

Ofensiva Ankarei împotriva miliţiei kurde YPG (Unităţile de apărare ale poporului) în enclava Afrin a început pe 20 ianuarie. Turcia consideră YPG drept o organizaţie teroristă care are legături cu militanţii kurzi interzişi de pe teritoriul său.

YPG este principala componentă a Forţelor Democratice Siriene (SDF), partenerul oficial al SUA în Siria, care conduce lupta împotriva grupării Stat Islamic în nordul şi estul Siriei.

Citeşte şi Siria: Cel puţin 20 de civili ucişi în bombardamente ale forţelor turceşti împotriva oraşului Afrin