GEST de OMENIE. Doi miri au donat o parte din darul de nuntă unei familii sărace cu 12 copii

Doi miri din Bistrița, stabiliți în Germania, au ales să doneze o mică parte din darul de nuntă primit unei familii cu 12 copii. De asemenea, cei doi ar fi vrut să muncească la fundația căsuței unei alte familii amărâte de pe Valea Bârgăului.

05 iul. 2017, 08:06
GEST de OMENIE. Doi miri au donat o parte din darul de nuntă unei familii sărace cu 12 copii

Doi miri din Bistrița și-au pus în cap să ia parte la turnarea fundației unei căsuțe construite pentru o familie săracă de pe Valea Bârgăului, însă au fost încurcați de sărbători, care nu i-au lăsat să înceapă lucrările, potrivit bistriteanul.ro.

Fundația a fost turnată chiar în ziua în care cei doi s-au căsătorit. În cinstea celor care au muncit atunci când ei și-au sărbătorit uninea, mirii au apărut a doua zi la spălăcenie cu cizme de cauciuc și cu lopeți.

În casă va locui o familie cu 10 copii, dintre care patru sunt cu handicap. De asemenea, tatăl copiilor este și el cu handicap, lipsindu-i picioarele.

Chiar dacă nu au reușit să ia parte la turnarea fundației casei, cei doi au mai făcut o donație de 300 de lei unei alte familii cu 12 copii, cu vârste cuprinse între 8 și 27 de ani. Tatăl copiilor se află în spital, având cancer în stadiu terminal. Alimentele și produsele rămase de la nuntă au mers tot spre această familie greu încercată.

Întrebați de ce au făcut acest gest, cei doi au spus: „Din omenie. Din puținul pe care îl avem să dăm și la alții, pentru că primim mai mult înapoi. Ajutându-i pe ei, ne ajutăm și pe noi sufletește. Fericirea de a da e mai mare decât aceea de a primi„.

Citeşte şi O poveste ca-n filme! Mireasă la 95 ani după ce i-a fost domnişoară de onoare lui ginerică cu 66 ani în urma! Ce spune fiul ei