Gest scandalos făcut de un preot la înmormântarea unei femei. Biserica a trebuit să ceră scuze familiei

Agnes Theresa Hicks s-a stins din viata si prietenii și familia au dorit să își amintească de femeia în vârstă de 54 de ani, ca fiind o mamă generoasă a cărei iubire de muzică a fost depășită numai de talentul ei pentru gătit.

RomaniaTV.net
07 iul. 2018, 09:40
Gest scandalos făcut de un preot la înmormântarea unei femei. Biserica a trebuit să ceră scuze familiei

Din păcate însă familia ei nu a avut șansa de a o plange la înmormântarea ce a avut loc miercuri, la Biserică Catolică Sf. Maria din Charlotte Hall, Maryland, scrie antena3.ro. În loc de a ține ceremonia, reverendul Michael Briese a terminat sluja chemând polițiștii pentru cei 200-300 de participanți, mulți dintre ei negri, precum decedata Theresa Hicks, după ce cineva s-a împiedicat în biserică și a stricat un pahar de aur.

Citeşte şi Împuşcături la redacţia unui ziar din Maryland, SUA. Mai mulţi morţi, atacatorul a fost prins

Chiar dacă pagubele au fost accidentale asta nu l-a împiedicat pe Briese să ia microfonul și să anuleze serviciul, spunând celor îndurerați „să iasă dracu din biserica mea”.

„Am fost director de case funerare timp de 30 de ani și nu am mai experimentat niciodată așa ceva”, a declarat Kim Briscoe-Tonic, care este proprietarul casei funerare împreuna cu Tonic, soțul ei.

Proprietarii spun că preotul a făcut referire în mod direct la participanți ca fiind „drogați, prostituate și hoți” și a dublat la cererea lui ca toți să părăsească biserica. Polițiștii au răspuns apelului după ce au fost chemați pentru perturbarea linistii publice și distrugerea proprietății bisericești, însă, în cele din urmă, nu au fost aduse acuzații. Tonic și Briscoe-Tonic au găsit un alt preot care s-a oferit voluntar să termine sluja într-o altă unitate. Polițiștii au escortat participanții la cea de-a doua locație.

Cand au părăsit biserica, mulți participanți aveau lacrimi în ochi, erau în stare de șoc si au declarat ca l-au implorat pe preot să termine slujba.

Arhiepiscopia de la Washington s-a scuzat față de familia lui Theresa Hicks într-o scrisoare spunând că, comportamentul lui Briese „nu reflectă chemarea fundamentală a Bisericii Catolice de a respecta demnitatea dată de Dumnezeu a fiecărei persoane”.