Gest şocant. Şeful scafandrilor l-a pălmuit pe tatăl-sinucigaş după ce l-a scos din apă VIDEO

Dorel Onaca, şeful salvamarilor care au găsit cele trei persoane înecate la Tarniţa, şi-a pierdut cumpătul după ce l-a scos din apă pe tatăl-sinucigaş şi i-a dat o palmă. "Poate că am exagerat, îmi cer scuze pentru ce am făcut, dar nu-mi dau seama cum poate să fie un tată atât de nemernic să-şi omoare copiii. Dacă era viu, poate că îi dădeam un pumn", a declarat Onaca, la România TV.

RomaniaTV.net
03 mart. 2012, 12:01
Gest şocant. Şeful scafandrilor l-a pălmuit pe tatăl-sinucigaş după ce l-a scos din apă VIDEO

Imediat după ce corpul neînsufleţit al bărbatului a fost tras la mal, Dorel Onaca s-a repezit la acesta şi l-a lovit, fiind potolit de celelalte persoane prezente, corpul neînsufleţit fiind apoi acoperit cu o folie, scrie stiridecluj.ro.

Dorel Onaca a descris pentru Ştiri de Cluj întreaga scenă: „Eu şi patru băieţi am spart gheaţa. Am intrat în costumul de scafandri de vară, băieţii cu care am fost aveau echipament de iarnă.  Mi-am pus un tricou dedesubt să nu îmi fie foarte frig şi am intrat în apă, repede. Eu i-am găsit în apă, împreună, şi i-am scos afară tot împreună. Te doare cand vezi astfel de lucruri. Am rămas impresionat de gestul mamei. Când am ajuns la Cluj, mama fetei a căzut în genunchi şi mi-a sărutat picioarele ş mi-a zis că este imposibil să nu îi găsesc. Şi uite că i-am găsit. Mai bine ca munca mea să fi fost în zadar. Îmi pare rău că mi-am pierdut cumpătul şi, după ce l-am scos din apă, i-am dat o palmă (n.red. lui Nicolae Lapuste). Se rupea pământul sub mine de durere”, a povestit Dorel Onaca.

„A fost un gest necontrolat. Ce să-i mai faci unuia care i-a luat viaţa unui înger. Poate că am exagerat, îmi cer scuze pentru ce am făcut, dar nu-mi dau seama cum poate să fie un tată atât de nemernic să-şi omoare copiii. Dacă era viu, poate că îi dădeam un pumn”, a declarat la România TV, şeful echipei de scafandri, Dorel Onaca.

Trupurile celor trei au fost duse la IML, iar autopsia a stabilit cauza morţii: asfixierea mecanică prin
înecare. „Am realizat autopsia celor trei cadavre recuperate din Lacul Tarniţa şi am stabilit cauza deceselor ca fiind asfixierea mecanică prin înecare. Nu s-au constatat alte leziuni”, a spus şeful IML Cluj, Costel Siserman.

Bărbatul şi cei doi copii dispăruţi luni în zona lacului Tarniţa, de lângă Cluj, au fost găsiţi de scafandri în apă, vineri după-amiază. Fetiţa era legată cu un cablu de tatăl său.

Trupurile fetiţei de 3 ani, al băiatului de 15 ani şi al tatălui lor au fost găsite după trei ore de căutări, la 25 de metri adâncime şi aduse la mal de o echipă de opt scafandri profesionişti, specializaţi în căutări la mare adâncime, s-a deplasat de la Constanţa la Cluj pentru a ajuta la căutarea celor trei trupuri.

Trupurile celor trei au fost duse la IML, iar autopsia a stabilit cauza morţii: asfixierea mecanică prin înecare. „Am realizat autopsia celor trei cadavre recuperate din Lacul Tarniţa şi am stabilit cauza deceselor ca fiind asfixierea mecanică prin înecare. Nu s-au constatat alte leziuni”, a spus şeful IML Cluj, Costel Siserman.