Gest uimitor al unui preot român din Istanbul. Scenă impresionantă la Mănăstirea Sfântul Anton

Un preot român care slujeşte într-una dintre bisericile catolice din Istanbul a uimit o lume întreagă cu gestul său de bunătate. În ieslea din faţa lăcaşului de cult, părintele Iulian a aşezat hăinuţele copiilor morţi în Marea Egee, în timp ce îşi croiau, alături de părinţi, drumul spre o viaţă nouă, în Europa.

RomaniaTV.net
25 dec. 2015, 15:39
Gest uimitor al unui preot român din Istanbul. Scenă impresionantă la Mănăstirea Sfântul Anton

Altarul imigranţilor, aşa cum l-a numit presa, înfăţişează clasica scenă a nativităţii presărată cu obiecte ale imigranţilor care au pierit în Marea Egee, în timp ce fugeau spre Europa din calea războaielor şi a foametei. Ideea inedită, care expune tragedia prin care trec sute de mii de oameni chiar şi în această perioadă veselă a Crăciunului, îi aparţine preotului Iulian Pişta, scrie hotnews.ro.

Plecat din România de şapte ani, părintele Iulian este superiorul Mănăstirii Sfântul Anton, una dintre cele mai cunoscute lăcaşuri de cult din Istanbul. Fiindcă pe străzile oraşului său de adopţie dădea la orice colţ de imigranţi, ce cerşeau un colţ de pâine în arabă, preotul s-a gândit cum să facă pentru a atrage atenţia credincioşilor asupra acestei probleme atât de grave.

Pe Iosif şi Maria i-a îmbrăcat în veste de salvare, iar în ieslea din faţa lor a aşezat botoşei, ghiozdănaşe şi jucării. Toate au apărţinut copiilor care au pierit pe mare. Preotul explică şi de unde are lucrurile: „Din Marea Egee. Un prieten care le-a adunat şi mi le-a trimis”.

Preotul spune că gestul a fost inspirat din cuvintele Domnului, „Iubeşte-ţi aproapele”: „Iisus era un refugiat, la fel ca aceşti oameni din zilele noastre”.

În ultimele patru zile, în Marea Egee, şi-au pierdut viaţa cel puţin 20 de oameni, jumătate dintre ei fiind copii.