Gestul inedit făcut de GIGI BECALI pentru FEMEIA GRAŢIATĂ de Traian Băsescu

Gigi Becali a recurs la un gest inedit din puşcărie în timp ce se uita la o emisiune la România TV. Latifundiarul a fost impresionat de povestea Angelei Lican, femeia graţiată de Traian Băsescu, şi i-a trimis 20.000 de lei. De asemenea, Becali vrea să doneze localităţii în care locuieşte femeia un microbuz astfel încâ copiii să poată merge la şcoală.

04 iun. 2014, 18:21

„Domnul Becali a văzut la televizor şi a rămas impresionat de drama acestei familii, de modul în care a fost arestată această femeie şi m-a trimis cu 20.000 de lei. Am înţeles că au nevoie să tragă curent, să cumpere în casă aragaz, frigider. Domnul Becali şi-a dorit ca acestă femei să folosească aceşti bani, să aibă grijă de copii. Va dori să doneze un microbuz „, a declarat la România TV Ionuţ Luţu.

„Îi mulţumesc domnului Becali. Sper să scăpăm de această sărăcie. A fost nevoie să fur 25 de lalele că să am ce să le dau copiilor mei să mănânce. Aş vrea ca domnul preşedinte să-l graţieze şi pe Gigi Becali pentru că eu am trecut prin iadul ală şi ştiu ce se întâmplă în puşcărie. Aş vrea ca şi Gigi Becali să fie alături de familie, să se bucure şi dânsul aşa cum m-am bucurat eu”, a declarat Angela Lican, femeia graţiată de preşedintele Traian Băsescu.

Angela Lican fusese condamnată la 2 ani şi jumătate de închisoare pentru furt calificat. Situaţia familială grea şi moartea unui nou-născut de doar 5 luni în timp ce femeia se afla încarcerată la Penitenciarul Târgşor l-au determinat pe preşedinte să îi redea libertatea femeii. 

Încă un proces pentru Traian Băsescu. Vezi cine vrea să-l dea în judecată

Băiatul împreună cu tatăl său au ţinut locul mamei cât timp femeia a fost închisă. Ei trăiesc în condiţii foarte grele, într-o casă de chirpici. Pe Angela Lican o aşteaptă acasă cinci copii, unul de doi ani, altul de patru, un băiat de 13 ani şi alţi doi care deja au împlinit 18 ani. Fetiţa născută atunci când a primit sentinţa definită de condamnare la închisoare a murit.

Vecinii spun că situaţia grea de acasă a împins-o la furat. De obicei, muncea cu ziua. Din când în când mai venea în Capitală, după flori. A fost prinsă la furat şi condamnată.

Vestea că Angela Lican a fost graţiată de preşedintele Traian Băsesu a scos întreg satul afară din case.

Decizia domnului președinte Traian Băsescu are la bază motive umanitare. Doamna Angela Lican este mamă a cinci copii, cel de al șaselea decedând la vârsta de 5 luni, în timpul în care dumneaei era încarcerată. Niciunul din copii nu merge la școală, iar familia are o situație materială precară, singurele venituri fiind alocațiile copiilor și ajutorul social. În prezent, doamna Angela Lican se află în executarea pedepsei, fiind încarcerată la Penitenciarul de Femei „Târgșor” (Târgşorul Nou, județul Prahova)„, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

În luna martie a acestui an, Traian Băsescu a spus că nu a făcut multe graţieri în primul mandat, dar în al doilea mandat nu a mai făcut niciuna, nici măcar pe motive umanitare.

Mama lui Gigi Becali, apel DISPERAT la Traian Băsescu. A mers la Cotroceni pentru a cere GRAŢIEREA fiului său

El a ţinut să sublinieze că graţierea este un act al preşedintelui şi atât. Şeful statului a explicat că dacă în primul mandat avea semne de întrebare cu privire la voinţa justiţiei de a funcţiona, în cel de-al doilea nu a mai avut motive să creadă că cea mai mare parte a justiţiei nu ar funcţiona.

Băsescu a mai arătat că „preşedintele poate să facă foarte mult rău, prin atribuţiile sale, justiţiei, prin abuzul de graţieri, prin neînţelegerea efectelor sociale ale unor hotărâri ale judecătorilor„. „De aceea, am fost extrem de reţinut şi în primul mandat, iar în al doilea mandat am eliminat din activitatea mea funcţia graţierii„, a mai declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a ţinut să mai arate că nu descurajează pe nimeni să ceară graţierea. „Voi reflecta de la caz la caz, până acum nu am avut motive să acord nicio graţiere, în acest mandat”, a mai spus Băsescu.

Cerere de graţiere pentru Gică Popescu, la preşedintele Traian Băsescu